22 Eylül 2024 Pazar

Mücadele Birliği: İşbirlikçi güruhlar yenilgiye mahkumlar

Nasyonal Kürtlerin İstanbul Newroz kutlamasındaki saldırısına ilişkin açıklama yapan Mücadele Birliği, bu güruhu Deniz Gezmiş bayraklarına yönlendirenlerin faşist devlet, polis ve MİT olduğunu kaydetti. Açıklamada, "İşbirlikçi güçler bu sağlam kökler karşısında yenilgiye mahkumlar" denildi. 

İstanbul'da 17 Mart Pazar günü gerçekleşen Newroz'da Nasyonal Kürtlerin saldırdığı ve önlüklerini yaktığı Mücadele Birliği yazılı bir açıklama yaptı. "Ne işbirlikçi Barzaniciler ne de onları saldırtanlar amaçlarına uluşacaklar" başlıklı açıklamada, Newroz'un birleşik devrimci mücadeledeki yerine ve önemine dikkat çekildi.

'FAŞİST DEVLET PROVOKASYONLAR YARATMA DERDİNDE'
Newroz'un Kürt ve Türk işçi ve emekçilerinin, yoksul halkların görkemli bir kalkışma günü, isyan ve mücadele günü olarak öne çıktığı belirtilen açıklamada, "Türk tekelci sermayesi ve onun devleti ile emekçi sınıflar ve halklar arasında bir kapışma günü, önemli bir irade savaşının belirgin bir şekilde görünür olduğu önemli günlerden biri olarak öne çıkar. Bu yüzdendir ki Türk tekelci sermaye sınıfı ve faşist devlet, her yıl Newroz'a katılımı düşürmek, onun militan içeriğini boşaltmak, fırsat bulduğunda türlü çeşit provokasyonlar yaratmak derdindedir" denildi.

'PKK'YE, SİLAHLI SAVAŞA KARŞI HÜR TÜRLÜ GERİCİ YÖNELİME SAHİPLER'
Faşist devlet ve tekelci sermayenin işbirlikçi güruhlar eliyle provokasyon yaratmaya çalıştığı kaydedilen açıklamada İstanbul ve İzmir'de ellerinde Güney Kürdistan bayraklarıyla kutlama alanında boy gösteren Barzanici güruhların, bu seneki provokasyon ekibinin piyonları olarak sahne aldığı belirtildi. Barzani ve KDP'nin 90'lı yıllar boyunca faşist Türk devletine yardımcı olduğu, on yıllardır emperyalistlerle ve bölge gericiliği ile işbirliği temelinde gelişen bir burjuva hareket olduğunun altı çizilen açıklamada, KDP ve Barzanici hakeretin Kürt yoksul ve emekçilerinin, köylülerin özgürlük hareketi olarak gelişen PKK'ye, silahlı savaşa karşı her türlü gerici yönelime girdiği hatırlatıldı. 

'BUNLAR FAŞİST DEVLET, MİT, POLİSTİR'
Açıklama şöyle devam etti: "Bu güruh, idam sehpasında 'Yaşasın Kürt ve Türk halklarının birlikte mücadelesi' diye haykıran Deniz Gezmiş'in silüetinin olduğu bayraklara 'Kemalist' ithamıyla saldırmaya kalkmıştır. Daha sonrasında sosyal medya üzerinden yaptıkları aynı minvaldeki çapsız gevezelik de gösteriyor ki, Kürt yoksul sınıfları üzerindeki devrimci etki, birilerini fena halde rahatsız etmektedir. Bu 'birileri' kesinlikle Newroz alanında başıboş dolaşan bu serseri güruh değil, onları özel olarak Deniz Gezmiş bayraklarına saldırıya yönlendiren kesimlerdir. Bunlar, hiçbir kuşku duymuyoruz, faşist devlettir, polistir, MİT'tir!

'İŞBİRLİKÇİLER YENİLGİYE MAHKUM'
"Dünkü saldırı girişimleri, Barzanigillere, her tür işbirlikçi-uzlaşmacı eğilime karşı verdiğimiz ödünsüz mücadelenin ne denli doğru olduğunun kanıtlarıdır. Denizler, uzlaşmaz devrimcilikleriyle, baş eğmezlikleriyle, tepeden tırnağa devrim haline gelmiş olmalarıyla, Türk tekelci sermayesi ve faşist devlet için asla hoş görülemez sembollerdir. Kürdistan ve Türkiye emekçi halklarının özgürlük ve devrim arzularının sembolleridir. Birleşik devrimimizin ölümsüz önderleridir. Faşist devlet, bu aşağılık güruhu Denizlerin bayraklarına saldırtmakla, Denizlerin Kürt emekçi halkı üzerindeki o tartışılmaz devrimci etkisini kırmaya çalışıyor. 'Kürdistanilik' bulamacı altında yapmaya çalıştıkları tam olarak budur. Yukarıda söylediğimiz gibi, Kürdistan burjuva hareketinden tamamen farklı sınıfsal çıkarlara sahip olan Kürt yoksul sınıfları, yüreklerinin ta derinlerinde hissediyorlar ki, Denizler, yoksul emekçilerin özgürlük davasının ölümsüz önderleridir. Bu lümpen güruhun dünkü saldırı çabalarının karşısına büyük bir öfke ile çıkan Kürdistanlı devrimci gençler, bu çarpıcı gerçeği dosta ve düşmana bir kez daha göstermişlerdir. Kürdistanlı devrimci gençlerin tutumu, iki ülke emekçi sınıflarının, devrimci güçlerinin birliğinin köklerinin ne kadar sağlam olduğunun göstergesidir. İşbirlikçi güçler bu sağlam kökler karşısında yenilgiye mahkumlar! Yaşasın Türk-Kürt halklarının mücadele birliği! Yaşasın Türkiye ve Kürdistan proletaryası ve emekçi halklarının birleşik devrimi!"