21 Eylül 2024 Cumartesi

'Mücadele dersini öğretmenler verecek'

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, taban maaş hakkı için İstiklal Caddesi'ne çıktı, polis ablukasına direnen öğretmenler işkenceyle gözaltına alındı.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, özlük hakları ve taban maaş için İstiklal Caddesi'ni eylem alanına çevirdi. Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) önünde pankartla yürüyüş düzenleyen öğretmenler, polis ablukasına alındı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekili Çiçek Otlu ve Emek Partisi (EMEP) milletvekili İskender Bayhan'ın da destek verdiği öğretmenler, ablukadan halka seslenerek, özlük hakları, ellerinden alınan taban maaş hakkını geri almak için burada olduklarını söyledi.

"Eğitimi ve mesleğimizi patronlara teslim etmeyeceğiz. Bu toplumun çoğunluğunu oluşturuyoruz. Emeğimizle geçinmeye çalışıyoruz. Milyonlarız. Yasalar, kanunlar emekçiler için olmalı. Mevcut yasalar ve kanunlar eğer emekçilerin üzerinde sallanıyorsa bu yanlıştır" diyen öğretmenler, bu yanlışı teşhir etmek için eyleme geçtiklerinin altını çizdi.

Aralarında sendika genel başkanı Eren Edebali'nin de bulunduğu 30'a yakın öğretmen işkence ve ters kelepçeyle gözaltına alındı. Basın emekçileri, gözaltı işlemini takip etmek üzere gelen avukatlar ve milletvekili Çiçek Otlu da alandan zorla çıkarıldı.

Eylem boyunca, "Yaşasın öğretmen sendikası", "Taban maaş haktır geri alacağız", "Mücadele dersini öğretmenler verecek", "Direne direne kazanacağız" "Öğretmene değil patronlara barikat" sloganları atıldı.