20 Eylül 2024 Cuma

Münevver: Kadınlar zulme baş eğmeyecek

Münevver Kızıl'ın kendine yıllardır sistematik şiddet uygulayan erkeğe açtığı dava görüldü. Davanın ardından açıklama yapan Kızıl, "Dayanışmayı büyütmemiz gerekir" dedi.
Münevver Kızıl'ın kendisine yıllardır sistematik şiddet uygulayan eski erkek arkadaşı Seyfettin Tanko adlı erkeğe açtığı tehdit ve şantaj davasının ilk duruşması Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesi 56. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
 
Duruşmada mahkeme heyetinden adres gizliliği talep edildi, heyet daha önceki duruşmalarda uzlaşmaya gönderdiğini fakat uzlaşma olmadan geri geldiğini belirtti. Mahkeme heyeti Kızıl'ın adres gizliliği talebini kabul ederek davayı 5 Mart 2019 tarihine erteledi.
 
KADINLARIN ZULME BAŞ EĞMEYECEKLERİNİ GÖSTERELİM
 
Duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yapan Kızıl şunları söyledi: "5,5 yıllık bir mücadele sürecinin ardından tek başına mücadele etmekten yoruldum. O yüzden artık her şeyi göze alarak, kadınlardan yardım istedim. 20'den fazla dosyam takipsizlikten geri gönderildi, kendimi evimde bile güvende hissetmiyorum, psikolojim bozuk olduğunu ilaçlar kullanmak zorunda kaldım. Ağır bir depresyon sürecindeyim ve hukuk sistemine artık güvenmiyorum. Başta kadın örgütlerinin ve basın emekçilerinin bu davayı takipsiz bırakmaması gerekiyor ve dayanışmayı büyütmemiz gerekir. Artık kadınların zulme baş eğmeyeceğini hep birlikte gösterelim."
 
Kızıl'ın avukatı Tuğba Torun, "Tehdit yalnızca Münevver'e değil, kızına da yapıldığı için 6284 maddesinin eksiksiz uygulanmasını ve en üst sınırdan ceza talep ettik" dedi.