20 Eylül 2024 Cuma

Munzur Festivali'nde çevre yürüyüşü

22'nci Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nde, gün boyu gerçekleştirilen etkinlik ve panellerin ardından çevre yürüyüşü gerçekleştirildi.

Dersim Belediyesi ve Dersim Alevi Dernekleri Federasyonu (DEDEF) tarafından "Doğamızın ve irademizin gaspına izin vermeyeceğiz" şiarıyla düzenlenen 22'nci Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nde, çevre yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşe, Dersim Belediyesi Eşbaşkanları Birsen Orhan ve Cevdet Konak, EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, SGDF Eşbaşkanı Müslüm Koyun'un aralarında olduğu yüzlerce kişi katıldı. Kitle, "Doğamızın ve irademizin gaspına izin vermeyeceğiz" pankartı eşliğinde Sanat Sokağı'ndan Mameki Parkı'na alkış ve zılgıtlarla yürüdü.

Yöresel kıyafetlerin giyildiği ve halk oyunlarının oynandığı yürüyüşte renkli görüntüler ortaya çıktı. Üzerlerine Kürtçe ve Türkçe yazılı, "İrademe ve doğama dokunma" önlükleri giyen kitle, davul-zurna eşliğinde gerçekleştirdikleri yürüyüş boyunca, "Direne direne kazanacağız", "Dersim İliç olmayacak" ve "Dersim'de maden istemiyoruz" sloganları attı.