24 Eylül 2024 Salı

ÖGİ: Şubat ayında 46 gazeteci yargılandı

Gazetecilere yönelik Şubat ayı hak ihlalleri raporunu açıklayan ÖGİ, hala 163 gazetecinin tutuklu olduğuna dikkat çekerek Şubat ayında 3 gazetecinin gözaltına alındığını, 1 gazetecinin tutuklandığını, 2 gazeteci hakkında dava açıldığını, 46 gazetecinin de yargılandığını kaydetti.
Özgür Gazeteciler İnisiyatifi (ÖGİ), gazetecilere yönelik hak ihlallerinin yer aldığı Şubat ayı raporunu açıkladı.
 
İktidarın sistematik olarak medya üzerindeki baskılarının artarak devam ettiği belirtilen raporda, her gün gazetecilerin yargılandığı ve birçoğunun çeşitli cezalara çarptırıldığı kaydedildi.
 
Gazetecileri ve gazeteciliği cezalandıran siyasete karşı durmaya devam edecekleri belirtilen raporda, "Gazeteciliği yargılama anlayışına karşı diyoruz ki, gazeteciler faaliyetlerinden dolayı yargılanamaz ve cezalandırılamaz. Derhal tüm meslektaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Gazetecilik suç değildir" denildi.
 
46 GAZETECİ YARGILANDI
 
Türkiye'de hala 163 gazetecinin tutuklu olduğu vurgulanan raporda, Şubat ayında 3 gazetecinin gözaltına alındığı, 1 gazetecinin tutuklandığı, 2 gazeteci hakkında dava açıldığı, 46 gazetecinin yargılandığı, 1 gazeteciye 2 yıl hapis cezası verildiği, yargılanan 8 gazetecinin tahliye edildiği, 1 gazetecinin ise beraat ettiği kaydedildi.