21 Eylül 2024 Cumartesi

OHAL KHK'lerine karşı mücadele sürüyor

OHAL KHK'lerine karşı mücadeleyi sürdüreceklerini belirten Amed KESK Şubeler Platformu, baskıların kendilerini yıldıramayacaklarını ifade etti.

Amed KESK Şubeler Platformunun, KHK'ye eklenen ve OHAL'in kaldırılmasından sonra kamu personelinin görevinden ihraç edilmesinin yolunu açan geçici 35. madde uygulamasına karşı Yenişehir ilçesinde bulunan Hazal Parkta düzenlediği eylem, bu hafta da devam etti. "KHK'ler gidecek biz kalacağız" pankartı açılan eyleme, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Van Milletvekili Sinan Çiftyürek, Amed Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve demokratik kitle örgütü temsilcileri katıldı.

Eylemde sık sık "Bijî berxwedana kedkaran", "KHK'ler gidecek biz kalacağız" ve "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" sloganları atıldı.

Açıklamayı SES Amed Şube Eşbaşkanı Yıldız Ok Orak okudu. OHAL Komisyonu ile birçok emekçinin haksız ve hukuksuz bir şekilde işe iadesinin gerçekleşmediğine dikkat çeken Orak, "Son süreçte de idare mahkemeleri OHAL komisyonundan daha yanlış kararlar vererek iade olmuş arkadaşlarımıza bile tekrar ihraç kararları verdi.  İktidara sesleniyoruz bir an önce bu hukuksuzluktan dönünüz! Bu baskılar ve yargı eliyle gerçekleştirilen adaletsizlikler bizde birbirimizin kalbi/yürek atışlarını birbirimizin göğsünde daha sıkı tutmaktadır! Yoksa bu adaletsizlikler alavere dalaverelerle dolu sefil bir yedi yıllık kitabın kötü bir kitap ayracı olmaktan da öteye gidemeyecektir" dedi.