22 Eylül 2024 Pazar

ÖHD: Newroz tüm halkların ve herkesin bayramıdır

Nasyonalist Kürtlerin İstanbul Newrozunu provoke etme çabalarına ilişkin açıklama yapan ÖHD İstanbul Şubesi, "Newroz etkinliklerini provoke edip baltalamak isteyenler bilsinler ki Newroz tüm halkların ve herkesin bayramıdır. Bizler de Newrozu bu temelde kutlamaya devam edeceğimizi belirterek yapılan saldırıları kınıyoruz" dedi. 

İstanbul Newrozunda LGBTİ+'lara, devrimcilere, sosyalistlere, kadınlara cinsiyetçi küfür ve hakaretlerle saldıran Nasyonal Kürtlere ilişkin Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şubesi açıklama yaptı. 

Yüzbinlerin katılımıyla gerçekleşen Newroz'a gölge düşürmek isteyen Nasyonal Kürtlerin provokasyonuna dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Kendilerine ‘Nasyonalist' diyen bir grup; alanda bulunan LGBTİ+'lara, sosyalist oluşumlara, kadınlara ve üyemiz avukatlarının da bulunduğu birçok kişiye cinsiyetçi küfürler ederek ve yine cinsiyetçi el hareketleri yaparak saldırıda bulunmuşlardır. Israrlı bir şekilde Newroz boyunca saldırılarını devam ettiren bu grup daha sonra alandan çıkarılmıştır. Newroz etkinliklerini provoke edip baltalamak isteyenler bilsinler ki Newroz tüm halkların ve herkesin bayramıdır. Bizler de Newrozu bu temelde kutlamaya devam edeceğimizi belirterek yapılan saldırıları kınıyoruz."