20 Eylül 2024 Cuma

Okul müdüründen topuklu ayakkabı fetvası

Eğitimdeki cinsiyetçi uygulamalar eğitim politikaları ile derinleştirilirken Ankara'da bir okul müdürü, kadınların toplu ayakkabı giymesinin caiz olmadığını söyledi. Kadın öğretmenlere toplu ayakkabı giydikleri takdirde iffetlerini koruyamayacakları tehdidinde bulundu.
Ankara'nın Sincan İlçesinde Akşemsettin ilkokulu Müdürü Mehmet İpek, kadın öğretmenlerin topuklu ayakkabı giymemesi için önce fetva içeren bir metin yayınladı, ardından da resmi yazı yazdı.
 
Okul müdürü İpek, "Kadınların topuklu ayakkabı giymesi caiz midir" başlığı ile yayınladığı fetva yazısında kadınların giyeceği ayakkabının niteliğinin ayetle düzenlendiğini ve topuklu olmaması ve ses çıkarmaması gerektiğini belirtiyor.
 
Topuklu ayakkabı giymenin erkeklerin dikkatinin çektiğini ve ‘duygularını uyandırdığını' iddia eden İpek, "... çapkın yürüyüşle nazar-ı dikkat etmesinler, çünkü bu tavır erkekleri tahrik eder" buyuruyor.
 
Kadına tesettüre girmeyi salık veren İpek, iffetlerini korumak için erkeği tahrik etmekten uzak durması gerektiğini söylüyor.