21 Eylül 2024 Cumartesi

Özak patronunun talimatıyla Urfa'da eylem ve etkinlik yasağı

BİRTEK-SEN'de örgütlendikleri için baskıya maruz kalan Özak Tekstil işçilerinin direnişini kırmak için patronun talimatıyla  kente eylem ve etkinlik yasağı getirildi.

Urfa Valiliği Özak Tekstil patronun talebiyle, direnişi kırmak amacıyla kente eylem ve etkinlik yasağı getirdi. 29 Kasım günü 13.00'da başlayan yasak 2 Aralık cumartesi 23.59'a kadar sürecek.

Urfa Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) Levis gibi ünlü markalara üretim yapan Özak Tekstil işçileri, Hak-İş'e bağlı Öz İplik-İş'ten istifa ederek BİRTEK-SEN'de örgütlenmeye başladı. Fabrika yönetimi sorgu odasına çektiği işçileri tehdit ve baskıyla sarı sendikaya üye olmaya zorlarken, kadın işçileri ise özel hayatıyla tehdit etti.

BİRTEK-SEN'de örgütlenmenin sürdüğü fabrikada bir kadın işçi işten atıldı. Bunun üzerine işçiler mesai arkadaşlarına sahip çıkarak direnişe geçti.

Direnişi kıramayan patron çareyi valilikte buldu. Urfa Valiliği, eylem ve etkinlik yasağı getirdi. Sosyal medya hesabından yasağı duyuran BİRTEK-SEN, "Özak Patronunun emriyle Urfa'da eylem yasağı! Şanlıurfa Valiliği, Özak Tekstil patronunun özel 'ricası' üzerine,  fabrikadaki tehdit, sendika değiştirme baskısı ve işten atmalara karşı  Özak işçilerinin direnişini kırmak için  yasak kararı aldı. Bu kanunsuz kararı tanımıyoruz!"