22 Eylül 2024 Pazar

Paylan: Aylık 1.170 TL geliriniz olsa, siz nasıl hayatta kalırdınız?

HDP Milletvekili Paylan, açlık sınırının 2 bin 350 TL olduğunu hatırlattı, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'a, "ücretsiz izne çıkarılan milyonlarca işçi ve ailesi 1.179 TL ile nasıl hayatta kalacak" diye sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, geçtiğimiz hafta yasalaştırılan ücretsiz izin uygulaması ve ödeneğine ilişkin soru önergesi verdi. 

İşçilerin, işsizlik fonundan 1.170 TL ödenerek, ücretsiz izine çıkarılmasına izin veren yasanın geçtiğimiz hafta Melis'de kabul edildiğini hatırlatan Paylan, "Yasa kapsamında, işveren tarafından ücretsiz izine çıkarılan milyonlarca işçiye ödenecek olan 1.170 TL, açlık ve sefalet ücretidir" dedi. 

Paylan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a, "Açlık sınırı 2.350 TL iken, ücretsiz izine çıkarılan milyonlarca işçi ve aileleri, 1.170 TL ile nasıl hayatta kalacaktır?" diye sordu.

Paylan, şu soruların da yanıtlanmasını istedi:

"-Sefalet ücretine mahkûm ettiğiniz işçiler ve ailelerinin, açlık ve kötü beslenme sonucu sağlıklarının bozulacağını hiç düşünmediniz mi?

-Aylık 1.170 TL geliriniz olsa, siz nasıl hayatta kalırdınız?"