22 Eylül 2024 Pazar

'Peri Belediyesini gaspçı kayyumdan geri alacağız'

DEM Parti'nin Peri'de gerçekleştirdiği büro açılışında konuşan Peri Belediyesi eşbaşkan adayı Naciye Aslan, "Belediyemizi, irademizi alacağız" dedi. Eşbaşkan adayı Orhan Çelebi de, kayyum darbesine rağmen eşbaşkanlık görevine devam ettiklerini hatırlattı, kayyumla gasp edilen belediye yönetimini geri alacaklarını vurguladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), yerel seçimlere sayılı günler kala çalışmalarını hız kesmeden sürdürmeye devam ediyor. Seçim çalışmalarının halkın katılımıyla sürdüğü kentlerden biri olan Dersim'de bugün Mazgirt'e bağlı Peri beldesinde seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi. Büro açılışı öncesi Şevki mezrasında toplanan kitle, araçlarla konvoy oluşturdu, Şevki mezrası, Peri merkez, Pahnik, Kuşçu mahallerini gezerek Seyitli köprüsünde bulunan büro önünde bekleyen halkla buluştu.

Açılışa DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, DEM Parti Peri Belde Belediyesi Eşbaşkan adayları Naciye Aslan ve Orhan Çelebi, Mazgirt Belediyesi Başkan adayı Rıza Cangöz, ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Dersim Şube Başkanı Ekber Kaya, SMF temsilcisi Mahir Gürz, DEM Parti il ve ilçe yöneticileri ile halk katıldı.

'PERİ HALKI İRADESİNİ TEKRAR GÖSTERMELİ'
Açılış öncesi söz alan DEM Parti milletvekili Ayten Kordu, kayyumların özgürlük ve eşitlikçi yönetim anlayışına yönelik bir gasp politikası olduğuna dikkat çekti, "Bu iktidar süreci talan politikasıyla yürütüyor. Ülkenin her yerinde halklara, inançlara, kimliklere yönelik çok ciddi bir ötekileştirme var. Son seçimlerde de gördüğünüz gibi hileyle, hurdayla süreç götürülmek isteniyor. Bizler halk olarak özneyiz. Yerel demokrasiyle özgür kentler başlığıyla çok kapsamlı bir program çıkardık. Yerel yönetimler pratiğimiz halk tarafından bilinen bir pratiktir. Peri'de yaşanan kayyum gasbı, eşitlikçi, özgürlükçü anlayışımıza yöneliktir. Dolayısıyla Peri halkı bu süreçte gasp edilen belediyesine sahip çıkmalı, talancı kayyumlara karşı iradesini tekrardan göstermelidir. Peri halkı bu seçimlerde kenetlenerek çok güçlü bir çalışma yürütmelidir" diye konuştu.

'BELEDİYEMİZİ KAYYUMDAN ALACAĞIZ'
Ardından söz alan Peri Belediyesi Eşbaşkan adayı Naciye Aslan, daha iyi çalışarak Peri'yi daha iyi koşullara ulaştıracaklarına söyledi. Peri Belediye Eşbaşkan adayları olarak seçilmelerinin ardından halkla birlikte tüm güçleriyle Peri'yi daha ileriye götürmek için çalışacaklarını söyleyen Aslan, "Belediyemizi kayyumdan alacağız. Gençlerimizi, kadınlarımızı, çocuklarımızı daha ileri taşımak için, yaşlılarımızın daha rahat yaşamasını sağlamak için buradayız, el ele verip Peri'yi daha da güçlendireceğiz. Belediyemizi, irademizi alacağız" dedi.

'BİRLİKTE YAŞAMI KURACAĞIZ'
Peri Belediyesi Eşbaşkan adayı Orhan Çelebi de Peri'de halkın kendi iradesiyle birlikte yaşamı kurmak istediğini söyledi. Bir önceki dönem Peri'de belediye eşbaşkanı seçildikten bir süre sonra kayyum darbesi yapıldığını hatırlatan Çelebi, kayyum darbesine rağmen eşbaşkanlık görevine devam ettiklerini, halkın yanında, birlikte sorunlarının çözümü için çaba harcadıklarını vurguladı.

'FAŞİZME, SÖMÜRGECİLİĞE KARŞI DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ'
Açılışta ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran da söz aldı. Peri Belde Belediyesine atanan kayyumu göndermek için bir araya geldiklerini söyleyen Taşkıran, 31 Mart'ta kayyum darbesine son vereceklerini vurguladı. Taşkıran, "Kadınlar olarak eşbaşkanlık sistemiyle her yerde varız, her yerde birlikte yöneteceğiz demek için bir aradayız. Burada dilimiz, kültürümüz bizimdir demek için bir aradayız. Burada birlikte kazanacağız demek için bir aradayız. Ve burada faşizme, sömürgeciliğe karşı korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz. Direne direne kazanacağız demek için bir aradayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından büronun açılışı gerçekleşti.