22 Eylül 2024 Pazar

Polen Tekstil önünde işçileri çağrı: Yaşam hakkınıza sahip çıkın

İstanbul 1 Mayıs Platformu, Bahçelievler'de bulunan Polen Tekstil önünde işçilere yaşam haklarına sahip çıkma çağrısı yaptı.

İstanbul Bahçelievler'de bulunan Polen Tekstil önünde işçiler yaşam haklarına sahip çıkmaya ve 1 Mayıs'ta mücadeleyi yükseltmeye çağrıldı.

İstanbul 1 Mayıs Platformu, iş çıkış saatinde Polen Tekstil işçilerine seslendi. "Evde açlık, işte salgın. Kahrolsun kapitalizm" ve "Çalışırken ölmek istemiyoruz" yazılı pankartların açıldığı eyleme Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü İdil Uğurlu'da katıldı.

Platform adına konuşan Veysel Arslan şunlar söylendi:

"Koronavirüs salgını sırasında salgın tehlikesine karşı çalışmak zorunda kalıyoruz. Biz işçiler, bir yandan açlıktan ölmeye bir yanda da işsizlik korkusu ile virüsten ölmeye zorlanıyoruz. Bunların hiçbiri reva değil. Hayatımız hiç bir patronun kazancından daha değersiz değil. Patronlara kazandırdığımız paralar sizin hayatlarından daha değerli değil. Tekstil zorunlu üretim alanlarına dahil değil. Yani siz çalışmasanızda bu abir sorun değil. Şimdi alınan bütün önlemler sermayeyi düşünüyor. Bizler ölümle burun buruna çalışmak zorunda bırakılıyoruz. 

"Tekstil firmalarında koronavirüs virüsü görülmektedir. Ölüm haberleri tekstil fabrikalarından gelmeye başladı. Biz hiçkimsenin karı ve kazancı için ölüme gitmek zorunda değiliz. Üretimden gelen gücümüzü kullanarak başta hayatımızı ve yakınlarımızın hayatı için üretimi durdurmak birlikte örgütülü harket etmek tek şansımız."