5 Ekim 2024 Cumartesi

Polis 'gözaltındadır' dedi TEM 'biz de yok' demeye devam ediyor

Gökhan Güneş'in kaçırılmasının üzerinden neredeyse 100 saat geçti. TEM polisleri Gökhan Güneş'in gözaltında olduğunu kabul etmezken, İkitelli Şehit Zeki Kaya Polis Karakolu'ndaki polislerden sonra Kanarya Karakolu polisleri de Gökhan'ın TEM polisleri tarafından gözaltına alındığı itirafında bulundu. Gökhan'ın kardeşi Gülhayat Güneş, "Bize Gökhan'ı sağ verene kadar durmayacağız. Her gün Zeki Kaya Polis Karakolu'nun önüne gideceğiz. Bundan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Sosyalist işçi Gökhan Güneş'ten yaklaşık 100 saattir haber alınamıyor. Ailesi ve arkadaşları devlet güçleri tarafından kaçırılan Gökhan'ı bulmak için mücadeleyi sürdürürken, polisler, ikinci kez Gökhan'ın TEM polisleri tarafından gözaltına alınmış olabileceği itirafında bulundu.

Güneş ailesinin kayıp başvurusunu ilk yaptıkları polis karakolu olan İkitelli'deki Şehit Zeki Kaya Polis Karakolu'na 22 Ocak günü gittiklerinde dosyayla ilgilenen polisin, "Terörle Mücadele Şubesi polislerinin 3 gün gözaltı süresi var. 3 gün sonra yüzde 99 aileye haber verilir" şeklindeki sözlerinin ardından dün de gözaltına alınan kardeşine benzer şeyler söylendi.

Dün karakol önünde yaptıkları eylemde gözaltına Gökhan Güneş'in kardeşi Gülhayat Güneş, Kanarya Polis karakoluna götürüldüklerinde bir polisin, "TEM polisleri almıştır. Birkaç gün sonra bırakır" dediğini aktardı. Kardeşi gözaltındaysa bu konuda bilgi verilmesi gerektiğini söylediğini belirten Gülhayat Güneş, polislerin bu kez kendisine, "Bizim bilgimiz yok. Olsaydı size de bilgi verirdik" dediğini aktardı.

'HER GÜN KARAKOLUN ÖNÜNE GİDECEĞİZ'
Kardeşi Gökhan'ın devletin elinde olduğunu bildiklerini söyleyen Gülhayat Güneş, "Bize Gökhan'ı sağ verene kadar durmayacağız. Her gün Zeki Kaya Polis Karakolu'nun önüne gideceğiz. Bundan vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.