21 Eylül 2024 Cumartesi

'Resmi tatilde işe gitmedim diye müdür beni tekmeledi'

Tarım-Sen üyesi Agrobay Seracılık işçilerinin gasp edilen hakları için direnişi sürüyor. İşçilerden Kaya, "Bizi hırsızlıkla suçluyorlar. Tek bir şey eve götürmedik. Ama onlar bize vermek yerine çöpe atıyorlar" dedi. İşçiler ayrıca müdürlerin sistematik şiddetine, hakaretine ve aşağılanmasına maruz kaldıklarını da vurguladı.

Bayburt Grup'a bağlı Agrobay Seracılık işçilerinin direnişi sürüyor. Kimisi mesajla kimisi de sözlü olarak işten çıkarılan işçilerin, resmi çıkış işlemleri yapılmadığı için hala serada çalışıyor görülüyor. Ancak işçiler içeri alınmıyor, hakları da ödenmiyor.

Agrobay'da uğradıkları hak gasbı, mobbing, aşağılanma, hakaret vs karşı Tarım-Sen'de örgütlendikleri için işçiler işten atılmıştı. Şimdi de sendikalarıyla birlikte direniyor.

Hasan Şentürk Tarım Yerleşkesi önünde bir araya gelen işçilere güvenlik kapı duvar olurken, karşılarına da yine sermayenin koruyucusu jandarma dikiliyor. 30 Ağustos günü yerleşke önünde eylem yapan işçiler jandarmaya, "Komutan sen bizim hakkımızı korumuyorsun. Bir haftadır can feda burada hakkımızı arıyoruz. Lanet olsun bu devlete" diyerek tepki gösterdi.

Bir başka işçi de, "Cumhurbaşkanı sendikalı olmak haktır dedi. Sendika anayasal hakkımız. Bu işçiler sendikalı olduğu için işten çıkarıldı" ifadelerini kullandı.

İşçilerden Fatma Kaya, resmi tatil gününde işe gitmediği için müdür tarafından darp edildiğini kaydetti. Kaya, "müdür benim kasalarıma, arabalarıma tekme attı, hakaret etti. Pazartesi resmi tatildi işe gitmedim diye. Beni hırsızlıkla suçladı. Ben 6 yıldır burada çalışıyorum tek bir şey götürmedim eve. Onlar çöpe atıyorlar bize vermiyorlar. Promosyon paramızı vermediler. Jandarmayı yığmışlar, onlarla sorunumuz yok ki. Çantamızda sadece su şişemiz var baskına gelmedik hakkımızı aramaya geldik" dedi.

Eylemde sık sık, "Direne direne kazanacağız" sloganı atıldı.

Tarım-Sen bugün saat 15.00'da yine Hasan Şentürk Yerleşkesi önünde olacaklarını duyurdu.