22 Eylül 2024 Pazar

Saadet Partisi milletvekili İslam hakkında soruşturma

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam hakkında KHK'larla ilgili Meclis'te yaptığı konuşma ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle soruşturma başlatıldı.
Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam hakkında Twitter paylaşımları ve Meclis'te Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ilgili yaptığı konuşma nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama, suçu ve suçluyu övme” iddialarıyla re'sen soruşturma başlatıldı.
 
İslam, Meclis'te 31 Ekim 2018 günkü 12. birleşiminde yaptığı konuşmada  AKP'nin 15 Temmuz sonrasında Yenikapı'da HDP'den, referandum sürecinde CHP'den kurtulduğunu, bugün ihtiyaç olduğundan dolayı MHP ile yan yana durduğunu belirterek, "Siz kadir kıymet bilmez, siyaseten nankörsünüz. 15 Temmuz bahane, bütün muhaliflerinizi, hakkı söyleyenleri, zulmünüzü yüzünüze söyleyenleri tasfiye ediyorsunuz. Zulmediyorsunuz ve zalimsiniz. Allah'a kulluk etmiyorsunuz aciz bir kula kulluk ediyorsunuz. Beddua alıyorsunuz. 'Ocakları sönsün, soyları kurusun, Allah belalarını versin' diyor insanlar size" sözlerini sarf etmişti.