20 Eylül 2024 Cuma

Saldırılar sürüyor, Minbic'te 2 dron düşürüldü

Sömürgeci Türk devleti ve Rojava'ya yönelik saldırıları sürüyor. Efrîn-Şehba kantonunun çok sayıda köyünü bombalayan Türk devletinin saldırılarında 1 çocuk yaralandı. Minbic'ta ise Türk devletine ait 2 dron düşürüldü.

Minbic Askeri Meclisi Basın İrtibat Merkezi bir açıklama yaparak Bab Askeri Meclisi savaşçılarının Minbic'in batısında ki Til Turîn köyünde işgalci Türk devletine ait 2 intihar dronu düşürdüğünü bildirdi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, işgalci Türk devleti ve ona bağlı çeteler 9 Ağustos sabah 05.00 sıralarında Efrîn-Şehba kantonuna bağlı Şera hattına hava saldırıları düzenledi.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) ve çete güçleri arasında çıkan şiddetli çatışmalarda çetelerden ölüler ve yararlılar var. HRE savaşçıları çetelerin saldırısını püskürttü.

Saldırıda Şêrawa ve Şera beldelerine bağlı Zîyaret, Bêne, Tinebê, Şewerqa, Merenaz ve Malikîyê köyleri ve Şehba kampı bombalandı. Kampa yönelik yapılan saldırıda 15 yaşında ki Lîlav Elî Bekîr adlı çocuk yaralandı.

Ayrıca Şêrawa beldesine bağlı Meyasê, Birciaqasê, Soxanekê, Bênê, Zîyaretê, Dêrjimêl, Tinib, Kiştihar, Kiştihar'daki Şehba kampı çevresi, Şera hattının Şêwarqa, Merenaz, Malikîyê, Elqamîya, Til Rifat, Miniq, Eyn Deqnê, Bêlûnîyê gibi belde ve köylere yoğun bir şekilde bombardıman gerçekleştirildi.

Öte yandan Şam güçleri ise Dêrazor katliamı şehitlerinin uğurlama törenini hedef alarak
merasime katılan bölge halkını bombaladı.