22 Eylül 2024 Pazar

Samatya'da Aram Tigram seçim bürosu açıldı

Samatya'da Aram Tigram seçim bürosu açılışına katılan DEM Parti İBB eşbaşkan adayları Beştaş ve Çepni, açılan her seçim bürosunun bir örgütlenme alanı olduğunu kaydetti. Eşbaşkan adayları DEM Parti'nin demokrasinin kıblesi olduğunu belirtti. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, Samatya'daki Aram Tigram seçim bürosu açılışına katıldı. 

Söz alan Beştaş, 31 Mart'a sayılı günler kaldığını hatırlattı, DEM Parti olarak İstanbul'dan İzmir'e, Diyarbakır'dan, Bursa'ya kadar her yerde kendi isimleri ve kendi siyasal iradeleriyle seçimlere girdiklerini söyleyen Beştaş, İstanbul'un önemine dikkat çekti. 

'DEM PARTİ DEMOKRASİNİN KIBLESİDİR'
Samatya'nın Türkler, Kürtler, Rumlar, Museviler ve Ermenilerin yaşadığı çok dilli, çok kültürlü bir mozaik olduğunu dile getiren Beştaş, "Türkiye de İsçtanbul da tekçilikle yönetilemez. Tekçi anlayışla kesinlikle demokarsiden söz edilemez. Bu nedenle DEM Parti olarak diyoruz ki bu ülkede yaşayan herkes bu ülkenin özgür ve eşit yurttaşıdır. Herkesin hakkı, özgürlüğü ve taleplerinin karşılanması lazım. DEM Parti üzerindeki tartışmalar, saldırıları değerlendirme ihtiyacı duymuyoruz ama şunu söyleyeyim DEM demeden cümle kuramayanlara; DEM Parti gerçek anlamda demokrasinin kıblesidir. DEM Parti eşit bir yurttaşlığın kıblesidir, yoludur. DEM Parti Kürt meselesinin demoratik yollarla çözümünün adresidir. Tek adresidir" dedi. 

'AÇTIĞIMIZ HER SEÇİM BÜROSU ÖRGÜTLENME ALANIMIZDIR'
Eşbaşkan adayı Murat Çepni ise DEM Parti'nin istanbul ve her yerde en büyük başarıyı elde etmek için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Halklara seslenen Çepni, şu çağrıyı yaptı: "Açtığımız her seçim bürosu bizim çalışma ve örgütlenme alanımızdır. Bu disiplinle bulunduğumuz her  yerde halkımızla buluşmaya çalışacağız. Şimdi İstanbul'da DEM zamanı derken, bizim dışımızdaki hiçbir tartışmaya, spekülasyona kulak asmıyoruz. Gözümüz ve kulağımız partimizdedir, partimizin çağrılarındadır. Ağacı bulduğumuz her yerde mührümüzü basıyorz. Ve İstanbul'da DEM Partiyi en güçlü biçimde seçimde çıkarmak için çalışıyoruz."