20 Eylül 2024 Cuma

Samsun'da kadınlar İbrahim Emiroğlu protesto etti

İzmir'de müftülüğün düzenlediği konferansta "Kızlar âdet olur, âdet olmak bir hastalıktır ve mutlaka tedavi olmaları gerekir", "15 yaşındaki kızlar evlenebilir" şeklinde ifadeler kullanan Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu'da tepki gösteren Samsun Kadın Dayanışması, Emiroğlu'nun görevden alınmasını ve yargılanmasını istedi. Samsun Kadın Dayanışması, İzmir'de müftülüğün düzenlediği konferansa konuşmacı olarak katılan 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu'nun kadına, çocuğa, LGBTİ'lere yönelik cinsiyetçi, kin ve nefret dolu konuşmasının Çiftlik Akbank önünde protesto etti.
 
Emiroğlu'nun "Kızlar âdet olur, âdet olmak bir hastalıktır ve mutlaka tedavi olmaları gerekir", "15 yaşındaki kızlar evlenebilir", "Kızlar tesettüre girsinler, edepli olsunlar", "LGBTİ masum gibi gösteriliyor, tedavi olmaları lazım", "Laiklik en büyük tehlikedir", "Kızını dövmeyen dizini döver", "Gençlerin dinden uzaklaşmasının temel nedeni laikliktir", "Aileler 14 yaşındaki kızlarına mini etek giydirip dışarı çıkmasına izin veriyor", "Devrimciler hayvani bir hırsla hareket ederler, sadece bir hevestir. Komünizm büyük bir tehlikedir" şeklindeki ifadeleri hatırlatılan açıklamada, "AKP iktidarı boyunca kadın-doğa-çocuk ve bilim düşmanı gerici politikalar defalarca dillendirilmiş, nefret ve ayrımcılık körüklenmiştir" diye kaydedildi.,
 
Açıklamanın devamında "Kadınlar olarak bir üniversitede profesör olan şahsa hayatının en önemli dersini veriyoruz: Regl; biyolojik bir durumdur. 15 yaşındaki çocuklar evlenemez. Ne giydiğimiz seni hiç ilgilendirmediği gibi başımızı örtmek ya da açmak, şort-mini etek giymek yada giymemek de bizim kararımızdır. LGBTİ'ler kendi cinsel yönelimini yaşayanlardır, tedavi olması gereken hatta insan içine çıkmaması gereken aslında sen ve senin gibi düşünenlerdir" diye belirtildi.
 
Kadına yönelik şiddeti teşvik eden İbrahim Emiroğlu'nun görevden alınmasını isteyen Samsunlu kadınlar, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, ayrımcılık ve nefret suçlarından yargılanması gerektiğini vurguladı.