20 Eylül 2024 Cuma

Samsun'da SKM 25 Kasım çalışmalarına başladı

SKM, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü çalışmalarını ESP Temsilciliğinde yaptıkları basın açıklamasıyla başladı.
Samsun'da Sosyalist Kadınlar Meclisi (SKM), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü çalışmalarını ESP Temsilciliğinde yaptıkları basın açıklamasıyla başladı.
 
Basın açıklamasını okuyan SKM Samsun Sözcüsü Fatma Şen Çelik, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü, insanlık tarihinde kadınlara yönelen şiddetin yıldönümüdür. Aynı zamanda da kadınların erkek egemen toplumsal şiddete karşı duruşunun, dayanışmasının daha güçlü bir şekilde örülmeye başlandığı günün yıldönümüdür" diye belirtti.
 
2017 YILINDA SAMSUN'DA 24 KADIN KATLEDİLDİ
 
2017 yılında ülke genelinde 409 kadın, Samsun'da ise 24 kadının erkekler tarafından katledildiğini kaydeden Çelik, "2018'de ise sadece Ekim ayına kadar 329 kadın en yakınlarındaki erkekler tarafından katledildi, yüzlerce çocuk cinsel istismara maruz bırakıldı" dedi.
 
Çelik, "Sosyalist Kadın Meclisleri olarak #25Kasım25Kadın şiarıyla, katledilen ya da özsavunma hakkını kullanan 25 kadını farklı illerden Kasım ayı içerisinde kamuoyu ile buluşturacağız. Elbette katledilen binlerce kadının varlığını ve sorumluluğunu bilerek, 25 kadında binlerce kadının sesi olmaya çalışacağız" diye konuştu.
 
BİLDİRİ DAĞTIMI YAPILDI
 
Daha sonra SKM üyeleri Gazi Caddesi'nde bildiri ve bülten dağıtımı yaparak kadınları 25 Kasım'da krize ve şiddete karşı birlikte mücadeleye çağırdı.