22 Eylül 2024 Pazar

Sareks işçilerinden patrona: Sendikamızı tanıyın

Kölelik koşullarına karşı Ağaç-İş'te örgütlenen ve işten atılan Sareks Ambalaj işçileri, patronu toplu sözleşme görüşmelerinin başlaması için uyardı. Sareks işçileri, mutlaka kazanacaklarını söyledi.

Tekirdağ'da bulunan Sareks Ambalaj emek sömürüsüne ve haklarının gasp edilmesine karşı Türk-İş'e bağlı Ağaç-İş Sendikasında örgütlendi. Örgütlenen 35 işçi, maaş ve tazminatları gasp edilerek işten çıkarıldı.

Sareks Ambalaj'da ocak ayı zammı sürecinde işçiler iyi bir zam beklerken yüzde 35 zam yapıldı. İşçiler buna karşı Ağaç-İş'te örgütlendi ve üç gün gibi kısa bir sürede sendikal çoğunluğu sağlayan işçiler, yetki içni Çalışma Bakanlığı'na başvurdu. Sendikal yetki geldiğinde patron 20 Şubat'ta işçileri işten attı.

Fabrika önünde bugün eylem yapan işçiler, sendikal örgütlenmenin anayasal hakları olduğunun altını çizdi. Haklarını aradıkları, yıllardır alamadıkları promosyonlarına el konmasına, aşağılanmaya karşı çıktıkları için işten atıldıklarını söyleyen işçiler, gerekçe olarak "küçülmeye gidiyoruz" dendiğini aktardı.

İşçiler çoğunluğu sağlayan Ağaç-İş ile toplu sözleşme görüşmelerinin başlaması çağrısı yaptı.