21 Eylül 2024 Cumartesi

Şehir hastanelerinde yaşanan sorunlara dikkat çektiler

Bayraklı Şehir Hastanelerinde yaşanan sorunlara dikkat çeken SES İzmir 1 Nolu Şube üyeleri, şehir hastaneleri açılırken eşit ulaşılabilir sağlık hizmetinin hiçe sayıldığını, halkın sağlık hizmetine ulaşımının engellendiğini kaydetti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir 1 Nolu Şube üyeleri, açılışı yapılan Bayraklı Şehir Hastanesinde yaşanan sorunlara ilişkin Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği önünde basın açıklaması yaptı. "Mobbinge ve baskıya son", "Ücretsiz ulaşım, ücretsiz servis istiyoruz" dövizleri taşıyan sendika üyeleri, "Sermayeye değil, emekçiye bütçe" ve "İnsanca çalışmak, insanca yaşamak istiyoruz" sloganları attı.

Basın metnini okuyan SES İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Olcay Tekin, şehir hastanelerinin yap-işlet-devret modeli ve yüzde 70 yatak doluluk garantisiyle şirketlere kar ettirmeyi amaçladığını söyledi. Yapımına 2015 yılında başlanan ve yılan hikayesine dönen Bayraklı Şehir Hastanesinin de birçok sorunla açıldığını kaydeden Çelik, "Maalesef hiç kimsenin hiçbir şey bilmediği, liyakatsizliğin diz boyu olduğu, resmen şehir hastanesini yapan şirkete acilen para aktarmak için açıldığı, diğer hastaneleri kapatmasalar da işlevsizleştirdiklerini yaşayarak görmekteyiz. Şehir hastanelerini açarken eşit ulaşılabilir sağlık hizmetinin hiçe sayıldığı, halkın sağlık hizmetine ulaşımının engellendiği, kısacası halkın hiç düşünülmediği, sağlık emekçilerinin yok sayıldığı, insan olarak dahi görülmediği ortada. Personel neredeyse yaka paça polikliniklerden arabalarla toplanarak şehir hastanelerine götürüldü" dedi.

Şehir hastanesinden gelen haberlerin içler acısı olduğunu söyleyen Tekin, “Sistem çalışmıyor, kayıtlar tutulmuyor, yeterli malzeme yok, etik yok, olması gereken sağlık kuralları yok. Yapılan aşılarda dahi soğuk zincir uygulaması yok. Sürekli elektrik kesintileri oluyor. Bu nedenle işleyen hastanelerin kapatılmamasını, hastanelerin mağduriyetlerinin giderilmesini, gönüllü personel harici görevlendirmelerin durdurulmasını istiyoruz. Yine personelin ulaşım sorununun çözülmesini ve atama bekleyen sağlıkçıların da bir an önce atanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.