30 Eylül 2024 Pazartesi

'Semra Güzel irademizdir'

HDP Milletvekili Semra Güzel'in maruz kaldığı işkenceyi, hedef gösterilmesi ve tutuklanmasını protesto eden HDP İstanbul İl Örgütü, "Size biat etmeyeceğiz" dedi. İktidara seslenen ve "HDP milletvekillerini kendinizle karıştırmayın" diyen HDP'liler, "Kürt halkının da Semra Güzel'in de başını eğemezsiniz" diye uyardı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, hedef gösterilmesinin ardından hızla dokunulmazlığı kaldırılan Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in tutuklanmasını ve maruz kaldığı işkenceyi il binası önünde protesto etti. "Size boyun eğmeyeceğiz" dedi.

'HALKIN İRADESİNE DOKUNAMAZSINIZ'
"Semra Güzel halkın vekilidir, halkın iradesine dokunamazsınız" yazılı pankartın açıldığı eyleme HDP milletvekilleri Musa Piroğlu, Ali Kenanoğlu ve Garo Paylan katıldı.

BİROL: ERKEK EGEMEN TOPLUM YARATMAK İSTENİYOR
Eylemde söz alan İl Eşbaşkanı İlknur Birol, Semra Güzel'in gözaltına alınmasının arkasındaki senaryoyu çok iyi bildiklerini söyledi. Güzel'in tutuklanmasının başta erkek egemen şiddet olmak üzere erkek egemen bir toplum yaratmak istenmesinin örneği olduğunu kaydeden Birol, "Semra Güzel bir kadındır, bir Kürt kadınıdır. Diyarbakır halkının iradesidir. Yetmedi bir hekimdir. Toplumun ruhunu ve beden sağlığını düşünüyor" dedi.

Birol'un konuşması, "Jin jiyan azadi" sloganıyla kesildi.

'HERKES BİLSİN Kİ GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYORUZ'
Bu ülkede eşitsizliklerin son bulacağını, kimsenin aç yatmak zorunda kalmayacağını, halkın sokakta başı dik yürüyeceğini vurgulayan Birol, "Bu bina önünden HDP'nin iradesi olarak sesleniyoruz. HDP öyle iki silleyle, üç senaryoyla beş kumpasla yok edeceğiniz siyasi aktör değildir. Herkes bilsin ki biz de gümbür gümbür geliyoruz tüm matematiksel hesaplarınızı da sokaktaki faşist hesaplarınızı da bozacağız" diye konuştu.

'HDP SİZE BİAT ETMEYECEK'
"HDP size biat etmeyecek" vurgusu yapan Birol'un konuşması, "HDP umuttur umut dimdik ayakta" ve "Hak, hukuk, adalet HDP'yle gelecek" sloganıyla yanıtlandı.

KENANOĞLU: BİZİ KENDİ MİLLETVEKİLLERİNİZLE KARIŞTIRMAYIN
HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu da HDP'nin yaşı 8 olsa da kadim tarihten bu yana mazlumun yanında mücadele ettiklerini kaydetti ve ekledi: "HDP'nin bütün milletvekilleri ve siyasetçileri de bu bilinçle hareket ediyor. Bizi kendi milletvekillerinizle karıştırmayın. Hiç kürsüye çıkmadan beş sene maaş alıyorlar."

'KÜRT HALKININ DA SEMRA VEKİLİN DE BAŞINI EĞEMEZSİNİZ'
Güzel'in işkence gördüğü medyaya servis edilen görüntüleri hatırlatan Kenanoğlu, Semra Güzel'in Kürt halkının iradesi olduğunu vurguladı ve "Kürt halkının da Semra Güzel'in de başını eğemeyeceksiniz" dedi.

Eylem; alkış, slogan ve zılgıtlarla sona erdi.