21 Eylül 2024 Cumartesi

Sendika düşmanı patron direniş çadırını söktü

Gasp edilen hakları için 342 gündür direnen Aluform işçilerine saldırılar sürüyor. Sendika ve emek düşmanı patron işçilerin alanda olmadığı sırada afişleri pankartları, afişleri ve direniş çadırını söktü.

Düzce Aluform Pekintaş Fabrikası işçileri 342 gündür gasp edilmek istenen hakları içinde direnişte. Anayasal haklarını kullanarak Türk Metal Sendikasına üye 5 işçi ekim 2022'de işten atılmış, işçilere mahkemede şahitlik eden 35 işçi de çıkarılmıştı.

İş Kanununun 25 ile 49. maddelere gerekçe gösterilen işten atılan işçilerin işsizlik ödeneği ve kıdem tazminatı dahil tüm hakları gasp edildi. Öte yandan işçilerden ikisi hakkında fabrikanın faaliyetine engel oldukları iddiasıyla fabrikaya yaklaşmama cezası verildi.

İŞÇİLERİN PANKARTI, AFİŞLERİ VE DİRENİŞ ÇADIRI SÖKÜLDÜ
Fabrika önünde, "Patron + idare. Anayasal hakkımız engelliyor" ve "Bu iş yerinden sendikal faaliyetler yüzünden haklarımız gasp edilerek haksız yere işten atıldık" pankartlarıyla direnişini sürdüren işçilere saldırılar da sürüyor. Sendika ve emek düşmanı patron işçilerin alanda olmadığı sırada afişleri pankartları, afişleri ve direniş çadırını söktü.

'HİÇBİR DESTEĞİMİZ YOK'
Bir direnişçi, yayınladığı videoda "Bu nasıl adalet, nasıl anayasa tanımazlık. Nelerine güveniyorlar. Çünkü Düzce'den ne siyasilerden, ne resmi makamlardan hiçbir destek yok. Patron istediği gibi davranıyor. Biz direnmeye devam edeceğiz" dedi.