20 Eylül 2024 Cuma

Şengül Karaca'yı katleden Hasan Aydın'ın davası ertelendi

Şengül Karaca'yı katleden Hasan Aydın'ın yargılandığı davada mahkeme heyeti, Aydın'ın cep telefolarının incelenmesine ve bilirkişi raporunun beklenilmesine karar vererek davayı 9 Ekim'e erteledi.
Şengül Karaca'yı birlikte yaşadıkları Beyoğlu'ndaki evinin camından iterek katleden Hasan Aydın'ın müebbet hapis cezası talebi ile yargılandığı davanın 4. duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ndeki 31.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
 
Duruşmaya Şengül Karaca'nın avukatları katılırken, sanık Hasan Aydın'da Silivri L Tipi Cezaevi'nden SEGBİS ile bağlandı. Duruşmayı KESK İstanbul Şubeler Platformu'da takip etti.
 
İlk olarak konuşan sanık Hasan Aydın, telefon incelemelerindeki kendisinin aleyhine bilgileri kabul etmediğini belirterek tahliyesini istedi.
 
Şengül Karaca'nın avukatı da telefon konuşmalarının önemine dikkat çekerek, sanık Hasan Aydın'ın sosyal medya paylaşımları ile Şengül Karaca'nın tehdit ettiğini belirtti.
 
Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Hasan Aydın'ın cep telefolarının incelenmesine ve bilirkişi raporunun beklenilmesine karar vererek davayı 9 Ekim'e erteledi.