20 Eylül 2024 Cuma

Serêkaniyê'de Şehit Alişer Deniz Tugayı kuruldu

Rojava devriminin 6. yılı kutlanırken, Nurhak'ta ölümsüzleşen MLKP/FESK Kır Gerilla Birliği Komutanlarından Alişer Deniz ismiyle kurulan tugayın açılışı Cizire Bölgesi'nin Serêkaniyê kentinde gerçekleştirildi.
Rojava devriminin 6. yıl dönümü bir çok bölgede kutlanırken, Nurhak'ta ölümsüzleşen MLKP/FESK Kır Genilla Birliği Komutanlarından Alişer Deniz ismiyle kurulan tugayın açılışı Cizire Bölgesi'nin Serêkaniyê kentinde gerçekleştirildi.
 
Serêkaniyê halkı, Şehit Aileleri Kurumu, SYPG, YPG, YPJ, MLKP, MLKP/KKÖ savaşçıları katıldı. Şehit Alişer Deniz Tugayı'na "Devrimimizi savunacağız", "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a Özgürlük" pankartları asılırken, savaşçılar devrim şehitleri anısına askeri tören düzenledi.
 
Gerçekleştirilen askeri törende konuşan Şehit Alişer Deniz Tugayı Komutanı Alişer Serêkaniyê, "Şehit Alişer Tugayı devrim şehitleri başta olmak üzere Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan'a ve bütün Rojava'da yaşayan halklarımıza kutlu olsun. Bu tugay ile bir kez daha şehitlerimizin izinden yürüyeceğimizin sözünü veriyoruz" diye belirtti.
 
Rojava ve Kuzey Suriye üzerinde kirli oyunlar oynandığını dile getiren Serêkaniyê, "Türkiye, Suriye, İran, ABD ve Rusya hepsi Rojava devrimimizi boğmayı hedefliyorlar. Ama şunu iyi bilmeliler biz hiçbir zaman bu oyunları kabul etmedik etmeyeceğiz. Biz onlara şunu söylüyoruz şimdiye kadar devrimimizi savunmak için direndik direnmeye de devam edeceğiz. Bu topraklarda binlerce şehit verdik. Biz AKP ve çetelerinin bu topraklarda yaşamasını kabul etmeyeceğiz. Bütün Ortadoğu'da yaşayan halklar bilsin ki biz sonuna kadar direneceğiz. Kanımızın son damlasına kadar direnerek bu topraklarda şehit düşeceğiz. Bütün yoldaşlar bilmelidir ki bu bizim amacımızdır. Herkes bilsin silahımız ile şehitlerimizin bize emaneti olan bu toprakları savunacağız" dedi.
 
Törende MLKP Rojava Örgütü adına konuşan Baran Serhad, "19 Temmuz'da Kobanê'de yanan devrim ateşi tüm dünyayı sarmaya başladı. Hiç bir güç bu devrimin ateşini söndürmeye yetmeyecekti, Rojava halkımız Bass zulmü karşısında ayağa kalkarak devrime sahip çıktı. Kürt halkımız, Arap, Çerkes, Asuri, Süryani, Türkmen, Ermeni tüm inanç ve uluslardan insanlarla beraber Rojava devrimiyle birlikte özgürlüklerine kavuştular. Artık işgalcilerin ve sömürgecilerin eliyle birbirini katletme dönemi sona ermişti. Rojava devrimimiz aynı zamanda bir kadın devrimidir. Yeryüzünde kadınların en özgür ve en güçlü hareketlerini gerçekleştirdiği toprak parçasıdır" diye belirtti.
 
'DEVRİMİMİZ HALKLARIMIZA UMUT DÜŞMANA KORKU SALMAYA DEVAM EDİYOR'
 
Bu devrim ezilen insanlık için umut, halk düşmanları için ise bir korkuya dönüşmüştür diyen Serhad, "Bu devrim en çokta Türk devleti ve onun faşist iktidarına korku salmış, onlar bu devrime her zaman düşman olduklarını göstermişlerdir. Bu devrimin yenilgisi için Türk devleti elinden gelen herşeyi yapıyor. Faşist Türk devleti ve onun şefi Erdoğan, DAİŞ, El Nusra, ÖSO gibi çetelere yardım edip, onları devrimimize saldırtmaya çalıştı. Yetmedi, kendi kanlı güçlerini yolladı. Faşist Erdoğan diktatörlüğünün bu çabaları halen devam ediyor. Bu çeteler Kobane’den Efrin’e kadar devrimimize saldırılarını sürdürüyor" dedi.
 
"Ne yazık ki devrimimizin düşmanları sadece onlar değil. Bu topraklarda yaşadığı halde, yolunu kaybedenler bu topraklarda yaşayan halklara düşmanlık edenler de var" diyen Baran Serhad, onları ağacın kurduna benzettiklerini belirtti ve şöyle devam etti; "Kürdistan topraklarında, Kürt halkına karşı işlenen suçlara ortak oldukları, halk ve devrim düşmanlarıyla birlikte hareket ettikleri için onları kınıyor, protesto ediyoruz. Kuşkusuz ki onuru ve şerefi olanlar devrim içerisinde, onun kurumlarında ve özgürlük savaşçılarının yanında yerlerini aldılar. Arap, Kürt, Türkmen, Çerkez, Süryani, Ermeni ve Asuri bütün onurlu halklarımızdan insanlarımızı bu onurlu duruşlarından dolayı kutluyor, saygı ile selamlıyoruz" diye kaydetti.
 
'DEVRİMİMİZİ SAVUNACAĞIZ'
 
"Umut ve gelecek devrimimizdedir" diyen Serhat şöyle konuştu: "İnsanlığın kurtuluşu Rojava devriminin savunulmasında ve zaferinde yatıyor. Devrimler insanlığın kurtuluş yolunu gösteriyor. Biz MLKP olarak devrimin ilk başlangıcından itibaren içerisinde yer alarak onun bir parçası olduk. Onlarca şehit ve yaralımız kanlarını bu topraklarda akıttılar. Serêkaniyê'den Kobanê'ye Tıl Koçer'den Til Temir'e biz şehitlerimizin emeği ve öncülüğünden dolayı gururluyuz ve başımız dik" diye belirtti.
 
20 Temmuz'un Suruç şehitlerinin yıldönümü olduğunu belirterek, 33 Düş Yolcusu'nu anan Baran Serhad, "33 yoldaşımız aynı zamanda Rojava şehididir. Onlar, bu devrimde yaşamaya devam edecekler" diyerek, tüm devrim şehitlerinin anıları önünde saygı ile eğildiklerini belirtti. Yüzlerce savaşçı bu sözleri "Şehid namirin" sloganları ile yanıtladı.
 
Konuşmasına devam eden Serhad "MLKP ve Şehit Alişer Tugayı savaşçıları Rojava halkıyla yan yana, cephelerde özgürlük savaşçıları ile birlikte en önde olmaya devam edecekler. Bütün MLKP savaşçıları aynı zamanda birer YPG, YPJ savaşçısıdırlar. Biz omuz omuza savaşıyor omuz omuza mücadele ediyoruz, kanlarımız bir birine karışıyor. Yoldaşça ve fedai bir bilinçle yan yana savaşmaya ve devrimimizi savunmaya devam ediyoruz. Onur ve özgürlük bayrağını sonuna kadar dalgalandırmaya devam edeceğiz. Sömürgeciler ve işgalciler kaybedene kadar direnmeye ve savaşmaya devam edeceğiz. Şimdi devrimimize sahip çıkma zamandır, şimdi özgürlük savaşçılarıyla birlikte savaşma, devrim kurumlarında ve saflarında yer alma zamanıdır" dedi.
 
Baran Serhad'tan sonra YPG adına bir konuşma yapıldı. Yapılan konuşmada, "Şimdi şehit Alişer Deniz Tugayı ile birlikte devrimimizi daha güçlü savunacağız. Tugayımız bütün halklara hayırlı olsun. Bu tugayda yer alan her bir savaşçı işgale ve sömürgeciliğe karşı sonuna kadar direnecektir, buna inanıyoruz" diye belirtildi.
 
Rojavalı MLKP güçleri adına konuşan Xalid Porê, "Şehit Alişer Deniz Rojava devrimine büyük katkılar sunan bir yoldaşımızdı. Alişer yoldaş son anına kadar halklar için mücadeleden geri adım atmadı. Bugün açılan Tugay'a Alişer Deniz yoldaşın isminin verilmesi, aynı zamanda onun mücadelesini Rojava topraklarında kanımızın son damlasına kadar sürdüreceğimizin sözüdür" dedi. İnsanlığın kurtuluşunun sosyalizmden geçtiğini, MLKP'nin Rojava'daki varlığının bu umutları büyüttüğünü belirten Xalîd Porê, bu topraklarda sosyalist kimlikle kazanılan her insan, toplumun dönüşmesinde öncü roller oynar, MLKP bunun için var ve şehitlerin söyledikleri de budur" diye belirtti.
 
Açılış, Şehit Alişer Deniz Tugayı savaşçılarının coşkulu halayları ile sona erdi.