22 Eylül 2024 Pazar

SGDF: İşçileri sömüren Şok Market'i boykot edelim

Şok Martet işçileriyle dayanışma eylemi yapan SGDF üyeleri, "Bütün işçi ve emekçilere, özellikle de Şok işçilerine 1 Mayıs'a mücadeleye, sosyalizm mücadelesine çağırıyoruz" dedi.

Yıldız Holding'e bağlı Şok Market işçileri sokağa çıkma yasağı boyunca 14 saat çalıştırılıyor. Cep'te Şok uygulamasıyla hergün kilometrelere varan yolu yürümek zorunda kalan Şok Market işçilerine ses veren Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri, Kadıköy'deki market önünde eylem yaptı.

"Asıl virüs kapitalizm, kurtuluş sosyalizm. Yaşasın 1 Mayıs" pankartının açıldığı eylemde "Sermaye için değil halk için önlem" sloganı atıldı. Eylemde konuşan SGDF üyesi Yaren Tuncer, "Şok işçileri sokağa çıkma yasağından beri günde 14 saat çalıştırılmakta. Şok işçileri Cepte Şok uygulamasıyla hergün kilometrelere varan yolu yürüyerek, yük taşıyarak götürmek zorundalar. Biz bunun karşısındayız" dedi.

Şok Market patronlarınan hesap sorma çağrısı yapan Tuncer, "Bu yasalar, bu mahkemeler, bu Meclis Murat Ülker'ler için var. Bu yüzden bütün işçi ve emekçilere, özellikle de Şok işçilerine 1 Mayıs'a mücadeleye, sosyalizm mücadelesine çağırıyoruz. Bütün emekçi halkımıza sesleniyoruz: Gelin işçiyi sömüren, işçiye sağlıksız, onursuz bir yaşamı vermek isteyen, işçiyi açlığa, salgına mahkum eden Şok işçilerini sömüren Murat Ülker'lerin cebini daha fazla doldurmayalım ve Şok'u teşhir edelim ve Şok'u boykot edelim" diye belirtti.