22 Eylül 2024 Pazar

SGDF'den LC Waikiki işçileriyle dayanışma çağrısı

LC Waikiki taşeron işçilerin direniş alanından seslenen SGDF YK üyesi Adnan Özcan, direnişi sahiplenmeye, büyütmeye ve her alanda işçilerin haklarını aramaya çağırdı.

LC Waikiki'de taşeron temizlik işçileri kendilerine dayatılan angarya işlere karşı çıktığı, maaşlarında düzenleme ve promosyon haklarının ödenmesini istediği için 7 öncü işçi Kod 46'dan işten çıkarıldı. Kendi işlerinin dışında çok sayıda işi yapmaya zorlandıklarını, mesailerinin ödenmediğini kaydeden işçiler, haksızlığa uğradıklarını vurgulayarak direnişe başladı ve dayanışma çağrısı yaptı.

İşçiler, sabahın erken saatlerinde Esenyurt depo önünde direnişe başladı. Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Yürütme Kurulu üyesi Adnan Özcan, işçilerle birlikte direniş alanında. SGDF adına konuşan Özcan, LC Waikiki'de çalışan taşeron temizlik işçilerinin uzun süredir prim, promosyon, tanımlı bir iş, insanca yaşama koşulları gibi çeşitli hak taleplerinde bulunduğunu söyledi.

İşçilerin bu konularda seçtikleri temsilcilerinin Kod-46 gerekçe gösterilerek işten çıkarıldığını hatırlatan Özcan, atılan işçilerin hak talebinde bulunan diğer işçilerle beraber direniş başlattığını belirtti. İşten çıkarılan işçilere destek olan işçilerin de işten atılma tehdidi aldığını dile getiren Özcan, "Bizler gençliği bu direnişi sahiplenmeye, bu direnişi büyütmeye ve her alanda işçilerin haklarını aramaya davet ediyoruz" dedi.