22 Eylül 2024 Pazar

'Şimdi İstanbul'da DEM zamanı'

ESP, Avcılar'da düzenlediği bildiri dağıtımıyla 31 Mart yerel seçimlerinde halkı DEM Parti'ye oy vermeye çağırdı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Avcılar'da bildiri dağıtarak tüm halkı seçimlerde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'ne (DEM Parti) oy vermeye çağırdı.

Bildiri dağıtımına, DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eşbaşkan adayı Murat Çepni, ESP Eş Genel Başkanları Özlem Gümüştaş ve Şahin Tümüklü ile çok sayıda kişi katıldı. Uzun süre yürüyüş yolu boyunca bildiri dağıtımını ve esnaf ziyaretlerini sürdüren ESP'liler "DEM Parti işçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin, ezilenlerin partisidir. 31 Mart'ta şehrimizi kendimiz yönetmek için oylar DEM Parti'ye diyoruz. Burjuva düzen içi partilere oy vermiyoruz" çağrısı yaptı.

Bildiri dağıtımının ardından DEM Parti standında konuşan İBB Eşbaşkan adayı Murat Çepni, "Kendilerine saraylar, saltanatlar kurarak yoksul halkımıza açlığı, sefaleti reva görenlere karşı DEM Parti etrafında birleşiyoruz. Bu seçimler DEM Parti'nin demokrasi ve özgürlük umudunun seçimleridir. Bu seçimler bu gidişata 'dur' deme seçimleridir" dedi.

Kendilerine dayatılan alternatiflere mecbur olmadıklarını, seçeneksiz olmadıklarını vurgulayan Çepni, şöyle devam etti: "Demokrasi, özgürlük, gelecek istiyoruz. O zaman DEM Parti etrafında birleşmek zorundayız. Bizler DEM Parti adayları olarak sizden aldığımız güçle İstanbul'u halkın yapacağız. İstanbul bir avuç zenginin değil halkın İstanbul'u olacak. DEM Parti bir halk hareketidir. DEM Parti bir sermaye ekibi değildir. DEM Parti gücünü mücadelesinden alır. 31 Mart'ta bize açlığı dayatanlara, bizi yok sayanlara, kendi ceplerini dolduranlara karşı halkımız kendisine oy verecek, DEM Parti'ye oy verecek. Şimdi İstanbul'da DEM zamanı."