20 Eylül 2024 Cuma

Şırnak'ta 25 Kasım yürüyüşüne polis saldırısı

Şırnak'ta yapılacak 25 Kasım yürüyüşüne saldıran polis en az 20 kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Şırnak'ta Tevgera Jinên Azad (TJA), çağrısıyla düzenlenmek istenen 25 Kasım yürüyüşüne polis saldırdı.

Bir anda ablukaya alınan en az 20 kadın darp edilerek gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Jinnews muhabiri Rozerin Gültekin ve Mezopotamya Ajansı (MA) Muhabiri Zeynep Durgut ve Ömer Akın da yer alıyor.

SALDIRI PROTESTO EDİLDİ
Polis saldırısı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak İl Örgütü önünde protesto edildi. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Şırnak Milletvekili Newroz Uysal Aslan, gözaltına alınan 21 kişinin darp edildiğini söyledi. Newroz, "Şırnak Valiliği ve emniyeti, kadın arkadaşlarımızı işkenceyle gözaltına aldı. Bu uygulamaları asla kabul etmiyoruz. Burada kadınların sesini kısmak istiyorlar. Ama onların işkenceleri, baskıları ve gözaltı ile tutuklamaları kadının sesini kısmaya yetmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin fotoğraf makinalarının kırılarak, el konulduğunu aktaran Uysal, "Şiddete karşı Kürt kadınları olarak mücadele ediyoruz ve bu mücadelemiz sürecek. 21 kişi işkence ile gözaltına alındı. Tüm arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar burada nöbette olacağız" dedi.

Açıklamanın ardından il binası önünde 10 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi. Eylem, "Jin jiyan azadî" sloganıyla son buldu.

Gözaltına alınanlar ifade işlemleri sonrası serbest bırakıldı.