22 Eylül 2024 Pazar

Şırnak'ta çocuk istismarı davasında zorla getirme kararı

Şırnak Uludere'de S.A.'nın sistematik cinsel istismara maruz bırakılması ve seks köleliğine zorlanmasına dair davada 2 kişi hakkında zorla getirme kararı verildi.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Uzungeçit beldesinde 17 yaşındaki S.A.'nın 7 yaşından itibaren sistematik cinsel istismara maruz bırakılması ve seks köleliğine zorlanmasıyla ilgili üvey annesi ve korucuların da aralarında olduğu 5 kişi hakkında açılan davanın 2'nci duruşması Şırnak 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

AKP'li Uzungeçit Belediye Başkanı Cemil Yıldız'ın yakın koruması olan ve tutuklu yargılanan korucu Cengiz Aydemir, emekli korucu Sami Yıldız ile çocuğun üvey annesi Berivan Aydemir, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı. Tutuksuz yargılanan Metehan Bayram ve Zahide Yıldırım ise duruşmaya katılmadı.

'İFTİRA' SAVUNMASI
Kimlik tespitinin ardından savunma yapan Berivan Aydemir, suçsuz olduğunu ileri sürerek, tahliyesini istedi. Cengiz Aydemir, mahkemeye daha önce verdiği yazılı savunmasını tekrarlayarak, S.A.'yı hedef gösterdi. S.A.'nın ifadelerini destekleyecek bir delilin olmadığını ve kendisine iftira atıldığını ileri süren Aydemir, "Benim sicilim temiz, güvenlik korucusuyum, tahliyemi istiyorum" dedi.

Sami Yıldız'ın avukatı, S.A.'nın ifadelerinin çelişkili olduğunu iddia etti. Avukat, "Mağdurun beyanlarına neden itibar ediliyor? Müvekkilim kamu görevi yürütmektedir, o yüzden daha fazla mağdur olmaması için tahliye edilmesini talep ediyoruz" dedi.

Savcı ise faillerin tutukluluğunun devamını istedi.

'OLAYIN ÜSTÜ ÖRTÜLÜYOR'
S.A'nın avukatı Hıdır Tonğ, mütalaaya katıldıklarını belirtti. Tonğ, "Bizce sanıkların serbest bırakılması durumunda delilleri karartabilirler. Çünkü daha önce de bu tarz olaylar bu bölgede çokça yaşandı ve tutuksuz yargılanan sanıkların delilleri karartma girişimi oldu" dedi.

ZORLA GETİRME KARARI
Mahkeme heyeti, 3 failin de tutukluluk hallerinin devamına karar verdi ve tutuksuz yargılanan Zahide Yıldırım ve Metehan Bayram hakkında zorla getirme kararı vererek, bir sonraki duruşmayı 18 Mart'a erteledi.