20 Eylül 2024 Cuma

Siyonist İsrail SİHA yapımında Türkiye'ye destek veriyor

Siyonist İsrail'e jet yakıt, kurşun geçirmez cam, yiyecek vb. ihraç eden AKP-MHP iktidarının, İsrail'den SİHA yapımı için destek aldığı ortaya çıktı.

İşgalci siyonist İsrail yönetimi ile Türk devleti arasındaki ticari ve askeri işbirliği devam ediyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Tel Aviv'e gireriz" şeklinde tabanına yönelik göz boyama açıklamaları yaparken, siyonist İsrail'le ticari ilişkilerini sürdürüyor.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, İsrail'e kurşun geçirmez cam ihraç edildiğini açıklarken, Rojnews, İsrail'den Türkiye'ye SİHA yapımı için destek verildiğini ortaya çıkardı.

Rojnews'te yer alana haberde, Türk devletinin Güney Kürdistan ve Rojava'ya yönelik saldırılarda kullandığı SİHA'ların bazı parçalarını İsrail'den temin ettiği bilgisine yer verildi.

Süleymaniye'nin Pênciwên ilçesinde, gerilla dün Türk devletine ait bir SİHA'yı düşürmüştü. SİHA üzerinde yapılan incelemede, bazı parçalarının İsrailli bir markaya ait olduğu ortaya çıktı.

Halk Savunma Güçleri (HPG) de daha önce yaptığı açıklamalarda, işgalci Türk devletine ait insansız hava araçlarının bazı parçalarının NATO üyesi ülkeler tarafından tedarik edildiğini duyurmuştu.