20 Eylül 2024 Cuma

SKM: Leyla Güven onurumuzdur

Leyla Güven'in başlattığı açlık grevine destek açıklama yapan SKM, "Leyla Güven onurumuzdur. Talepleri taleplerimizdir. Tecrit, baskı, zulüm bitene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), 7 Kasım'da görülen duruşmasında Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin son bulması talebiyle süresiz dönüşümsüz açlık grevine başlayan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek açıklaması yaptı.
 
SKM açıklamasında, "2018 Ocak ayından itibaren tutuklu bulunan Leyla Güven 24 Haziran seçimlerinde HDP Hakkari milletvekili seçilmesine rağmen dokunulmazlık hakları kendisine verilmemiş ve tahliye edilmemiştir. Başta Kürt kadınları olmak üzere kadın özgürlük mücadelesinin meclisteki sesi susturulmaya çalışılmakta kadın iradesi engellenmeye çalışılmaktadır" dedi.
 
Faşist Saray iktidarının 4 Kasım darbesiyle başlayan ve bugün de süren politik kadınlar şahsında kadın iradesini kırma, mecliste sokakta kadınları tehdit, baskı ve tutuklama terörüyle susturma çabalarının nafile olduğunu belirtilen açıklamada, "Bu saldırılar sadece kadın iradesine dönük olmakla sınırlı kalmamakta tüm ezilenlere zor yoluyla sindirme ve yok etme hamlesinde başat rolü oynamaktadır" diye kaydedildi.
 
SKM, "Ne Leyla Güven'in ne de faşizmin zindanlarında, kentlerde kadın özgürlük mücadelesi yürüten kadınların iradesini teslim alamazsınız. Leyla Güven onurumuzdur. Talepleri taleplerimizdir. Tecrit, baskı, zulüm bitene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.