21 Eylül 2024 Cumartesi

Sosyalist Kadınlardan Antakya'da Kadından Kadına Dayanışma Noktası

Kadından Kadına Dayanışma Noktası'nı Antakya'da kuran SKM ve ÖGK, kadınların ihtiyaçlarını karşılamaya çağırıyor. Deprem bölgesinde su olmadığını ve salgın hastalıkların başladığına dikkat çeken sosyalist kadınlar, ihtiyaç listesini bir kez daha hatırlattı. SKM GM üyesi Tanya Kara, "Çağrımız Kadından Kadın Dayanışma Noktamız'ın ihtiyaçlarının karşılanması, ihtiyaçların Harbiye/Karyer mahallesine gönderilmesi" dedi.

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) ve Özgür Genç Kadın (ÖGK) deprem gönüllüleri, Antakya'nın Defne ilçesindeki Harbiye/Karyer mahallesinde Kadından Kadına Dayanışma Noktası Kadın Yaşam Çadırı kurdu.

Deprem bölgesindeki kadınlar ped, iç çamaşırı, krem, hijyen ürünlerine ihtiyaç duyuyor. Özellikle suyun olmadığı bölgede salgın hastalıklar başlarken, çok sayıda kadında başta vajinal enfeksiyon olmak üzere hastalıklar başladı. Yürüttükleri kampanya kapsamında Kadın Dayanışma Noktası oluşturan SKM ve ÖGK kadınlara ihtiyaçlarını ulaştırdı ancak yeterli olmadığını kaydederek dayanışmaya çağırdı.

KARA: SINIR TANIMAYAN KADIN DAYANIŞMAMIZLA YARALARI SARACAĞIZ
SKM Genel Meclis üyesi Tanya Kara da gönüllüler arasında yer alıyor. ETHA'ya konuşan Kara, iktidarın depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamadığını, halkın yanında olmadığını hatırlattı. "Biz gönüllüler, sosyalistler, devrimciler, kadınlar halkımızın yaralarını sarmak için buradayız" diyen Kara, yıllardır direnen ve mücadele eden kadınlar olarak bu yaraları birlikte saracaklarını, sınır tanımayan kadın dayanışmasıyla kadınların ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyledi.

'SALGIN HASTALIKLAR BAŞLADI, SU YOK'
Kadından Kadına Dayanışma Noktası'nı işaret eden Kara, şöyle devam etti: "Çok ciddi ihtiyaçlar, kadınların daha özel ihtiyaçları var ve temin edilmiyor. Kadınlar başta olmak üzere herkesi buraya, kadınların ihtiyacını karşılamaya çağırıyoruz. Burada salgın hastalıklar başladı, su yok. Dolayısıyla hijyen malzemelerine, iç çamaşırlarına,  kremlere ihtiyaç var.

'HERKESİ DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ'
Bizler Kadından Kadına Dayanışma Noktası'nı geliştirmek, büyütmek, sürdürmek istiyoruz. Kadınlar olarak kadınların ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri noktalar oluşturmamız gerek. Herkesi bu dayanışmayı sürdürmeye çağırıyoruz. Kadınlar olarak biliyoruz ki dayanışmamız, mücadelemiz her zaman birbirini saran, birbirinin ihtiyacını karşılayan noktaya ulaşıyor. Çağrımız Kadından Kadın Dayanışma Noktamız'ın ihtiyaçlarının karşılanması, ihtiyaçların Harbiye/Karyer mahallesine gönderilmesi. Şimdiden bu dayanışma için teşekkür ederiz."

Sosyalist kadınlar temin ettikleri ihtiyaçları öğlen saatlerinden bu yana kadınlara ulaştırıyor.

Sosyalist kadınların ihtiyaç listesi şöyle:
🔹Çorap (kadın-çocuk)
🔹Cımbız, tırnak makası, jilet, toka
🔹Kağıt ağda
🔹Ped/günlük ped
🔹Sıcak su torbası
🔹Çocuk bezi
🔹Vazelin
🔹Genital kaşıntı için krem
🔹Ağrı Kesici
🔹Sütyen, külot, atlet (kadın)
🔹Çocuk iç çamaşırı
🔹Tarak
🔹Diş fırçası, diş macunu
🔹Şampuan