20 Eylül 2024 Cuma

Soylu, kadına yönelik şiddeti görüyor tedbir almıyor

Kadına yönelik şiddetle ilgili verilen soru önergesini cevaplayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2017 yılının ilk ayında 96 bin kadının şiddete maruz kaldığını açıklarken şiddeti önlemek için hangi tedbirleri aldıklarını belirtmedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in, kadına yönelik şiddetle ilgili verdiği soru önergesine yanıt verdi. Kadına yönelik şiddet ile ilgili istatiki bilgi açıklamayan Bakanlık, ilk kez bu konuda veri paylaşımı yaptı.
 
7 AYDA 96 BİN KADIN ERKEK ŞİDDETİNE MARUZ KALDI
 
Aile içi şiddete maruz kalan ve hayatını kaybeden kadın sayısının ayrıntılı bilgisinin sorulduğu önergeye cevap veren Soylu, 2017 yılında 133 bin 809 kadının erkek şiddetine maruz kaldığını açıklarken bu yılın ilk 7 ayında bu sayısının ise 96 bin 417 olduğunu belirtti.
 
MUALLAK CÜMLELERLE GEÇİŞTİRİLEMEZ
 
2017 yılı ve 2018 yılının ilk 7 ayında şiddete maruz kalan kadınlardan 393’ünün hayatını kaybettiğini ifade eden Soylu, kadınların Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri'ne (ŞÖNİM) başvurabildiğini ve Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanuna İlişkin Uygulama Yönetmeliği kapsamında 'gerekli' tedbirlerin alındığını ifade etti.
 
Soylu, bu tedbirlerin neler olduğuna dair bilgi vermezken Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı doğrultusunda çalışmaların devam ettiği yönlü muallak açıklamalarla yetindi.