20 Eylül 2024 Cuma

'Soylu'nun hadsizliği karşısında korkmuyoruz, susmuyoruz'

Soylu'nun tehditlerine cevap veren HDP Kadın Meclisi, "Bu hadsizlik karşısında susmuyoruz, korkmuyoruz" dedi. Soylu şahsında erkek egemenliğine kadın özgürlüğünü büyüterek cevap vereceklerini ifade etti.
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Ebru Günay'ı tehdit etmesine HDP Kadın Meclisi yazılı açıklama yaparak cevap verdi.
 
HDP Mardin Milletvekilimiz Ebru Günay'ın "İmralı'daki tecridin müsebbibi bu iktidardır" sözleri ve Leyla Güven'in gözaltına alınıp tutuklanması emrini verip vermediği sorusunu sorduğunun hatırlatıldığı açıklamada, "Afrin'in 'işgal edildiği' gerçeğini Bakanlık adı altında 300 kişiyle işgal ettiği salonda Soylu'nun yüzüne haykırmıştır" denildi.
 
Soylu'nun, "Yasama görevini yürüten milletvekillerimizin bu sorularına cevap vermek yerine "Sen provokatörsün. Görürsün sen…" şeklinde tehditler savurduğu hatırlatıldı.
 
BİZ SOYLU'YU SOYLU BİZİ TANIR
 
Açıklamada, "Biz, Süleyman Soylu'yu 7 Haziran gecesi iktidarı kaybettiklerinde "çözüm sürecinin filmini çekersiniz" diyerek takındığı savaş yanlısı tutumundan tanırız. Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan'ı tehdit eden hadsizliğinden, "Kanun, kural dinlemeyin" diyerek açıkça ilan ettiği hukuk bilmez tavrından tanırız" diye belirtildi.
 
Soylu'nun temsil ettiği anlayışın HDP Eş Genel Başkanları, milletvekilleri ve Hakkâri Milletvekili Leyla Güven'i hapishanede rehin tutan anlayış olduğunun ifade edildiği açıklamada, "Evde, sokakta, işyerinde ve parlamentoda sözümüze, kimliğimize, emeğimize ve irademize ket vurmaya çalışan erkek egemen anlayışın aynı zamanda siyasetteki varlığımıza tahammülsüzlük derecesinin ne kadar yüksek olduğu bir kez daha teşhir olmuştur" diye kaydedildi.
 
Açıklamada, "Süleyman Soylu'nun 'sen görürsün' diyerek tehdit ettiği yalnızca Mardin Milletvekilimiz Ebru Günay değildir, milyonlarca kadındır. Biz kadınlar susmuyoruz, korkmuyoruz! Bu hadsizliğe kadın özgürlük mücadelemizi ve dayanışmamızı büyüterek cevap vermek boynumuzun borcudur" denildi.