20 Eylül 2024 Cuma

Stuttgart'ta Turgut Kaya'nın özgürlüğü için eylem

Tutsak devrimci gazeteci Turgut Kaya için Stuttgart Hauptstätterstrasse bulunan Yunan Konsolosluğu önünde eylem yapıldı. Konsolosluğa dosya verildi.
Almanya'nın Stuttgart kentinde, Yunanistan'da tutuklu bulunan tutsak devrimci gazeteci Turgut Kaya için Stuttgart Hauptstätterstrasse bulunan Yunan Konsolosluğu önünde eylem yaptı.
 
MLPD, ATİF, ADHK, AGİF'in destek verdiği eylemde, Yunan Konsolosundan Turgut Kaya'nın iade edilmemesi ve serbest bırakılması istendi.
 
Yunan Konsolosu ile görüşme talebine yanıt verilene kadar Wilhelmplatz'da eylem yapıldı. Yunan Konsolosluğu önünde ve  Wilhelmplatz'da bildiri dağıtılan eylemde, konuşmalar yapıldı.
 
Yunan Konsolosu ile yapılan görüşmede, Turgut Kaya'nın iadesi gibi bir durumun, kendisine 'sol' diyen bir hükümet tarafından gerçekleştirilmesinin kabul edilemez bir tavır olacağının altı çizildi. Görüşmede, faşizmi kurumlaştıran bir hükümete bir devrimcinin teslim edilmesinin, cinayete eşdeğer olacağı ve bu noktada Yunan  hükümetinin doğrudan sorumlu tutulacağı belirtildi.
 
Taleplerin yer aldığı dosyayın Konsolosluğa teslim edilmesinin ardından eylem sona erdi.