20 Eylül 2024 Cuma

Suruç katliamı 9. yıl anma ve eylem programı

Suruç şehitleri katliamın gerçekleştiği 20 Temmuz'da mezar başlarında anılacak, kent merkezlerinde yapılacak etkinliklerde ise Suruç için adalet istenecek. Kürdistan ve Türkiye'nin birçok kentinde yapılacak açıklamalarda, Suruç şehitlerinin isimleri yankılanacak. 

Suruç katliamının 9. yılında 33 düş yolcusu Kürdistan ve Türkiye kentlerinde yapılacak etkinliklerle anılacak. Suruç şehitleri ölümsüzleştikleri 11.50'de mezar başlarında anılacak, kent merkezlerinde "Suruç için adalet herkes için adalet" şiarıyla açıklamalar yapılacak. 

AMARA KÜLTÜR MERKEZİNDE ANMA 
20 Temmuz 2015 tarihinde "Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz" kampanyası kapsamında Kobanê'ye yola çıkan yüzlerce kişi mola verdikleri Urfa Suruç'ta bulunan Amara Kültür Merkezinde DAİŞ-MİT-devlet ortaklığıyla canlı bomba saldırısına uğradı. 33 düş yolcusunun ölümsüzleştiği, çok sayıda kişinin yaralandığı Amara Kültür Merkezinde her yıl olduğu gibi bu sene de 11.50'de anma düzenlenecek. 

CEBRAİL GÜNEBAKAN 19 TEMMUZ'DA ANILACAK
Suruç şehitleri İstanbul'dan Samsun'a; Van'dan Diyarbakır'a, Hakkari'den Trabzon'a, Bursa'dan Ordu'ya kentlerde bulunan mezarı başında anılacak. Suruç şehidi Cebrail Günebakan için 19 Temmuz'da Elazığ Karakoçan Mezarlığında anma düzenlenecek.

İSTANBUL
Ece Dinç: Karacaahmet Mezarlığı
Nazegül Bahar Boyraz: Küçükyalı Mezarlığı
Duygu Tuna, Cemil Yıldız, İsmet Şeker: Gazi Mezarlığı
Polen Ünlü, Ezgi Sadet: Ihlamurkuyu Mezarlığı
Alper Sapan: Kurtköy Mezarlığı
Büşra Mete: Şeyhli Mezarlığı
Vatan Budak: GOP Karlıtepe Mezarlığı

VAN
Yunus Emre Şen: Şehitlik Mezarlığı

MARDİN
Emrullah Akhamur, Murat Yurtgül: Kızıltepe

HAKKARİ
Süleyman Aksu: Orman Mahallesi Mezarlığı

BURSA
Ferdane-Nartan Kılıç: Hamitler Mezarlığı
Nuray Koçan: Mudanya

SAMSUN
Mert Cömert: Samsun

URFA
Kasım Deprem, Osman Çiçek: Suruç Mezarlığı

DİYARBAKIR
Veysel Özdemir: Yeniköy Mezarlığı
Nazlı Akyürek: 450  Evler

CİZRE
Uğur Özkan: Asri Mezarlığı

AĞRI
Erdal Bozkurt: Sorguçlu Köyü Mezarlığı

MUŞ
Evrim Deniz Erol, Medali Barutçu, Serhat Devrim: Taşo Mezarlığı

DERSİM
Çağdaş Aydın: Ovacık, Güneykonak Mezarlığı

ANTAKYA
Okan Pirinç: Hancağız Aile Mezarlığı

TRABZON
Koray Çapoğlu, Of

KENTLERDE AÇIKLAMALAR
Suruç katliamının hemen ardından SGDF etrafında kenetlenen ve Suruç'tan bugüne birleşik mücadeleyi sürdüren gençlik örgütleri bu yıl da başta İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir olmak üzere çok sayıda kentte "Suruç için adalet herkes için adalet" şiarıyla sokaklara dökülecek. 

İSTANBUL'DA İKİ AYRI EYLEM
İstanbul'da bu yıl da iki ayrı eylem gerçekleşecek. Saat 18.00'de Suruç Aileleri İnisiyatifi'nin çağrısıyla Kadıköy Halitağa Caddesinde Adalet Nöbeti yapılacak. 19.30'da ise gençlik örgütlerinin çağrısıyla Süreyya Operası önünde yan yana gelinecek. 

ANKARA'DA İKİ AYRI AÇIKLAMA
Ankara'da da bu sene iki ayrı açıklama olacak. Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri saat 18.30'da Sakarya Medyanı'nda açıklama yapacak, gençlik örgütlerinin çağrısı ise 19.00'da Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önü. 

Dersim Seyid Rıza Meydanı'nda saat 17.30'da Suruç şehitleri için açıklama yapılacak. 

İzmir Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi, Eskişehir Ulus Anıtı, Adana İnönü Parkı, Samsun Çiftlik Akbank önünde saat 18.00'da açıklama gerçekleştirilecek. 

Rize'nin Fındıklı Meydanında 18.30'da açıklama yapılacak.