22 Eylül 2024 Pazar

Suruç'ta DEM Parti adayları tutuklandı

Suruç'ta 6 Mart'ta ev baskınları ile gözaltına alınan aralarında DEM Parti İlçe Eşbaşkanı ve belediye meclis üyesi adaylarının da olduğu 17 kişi tutuklandı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 6 Mart tarihinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 17 kişi tutuklandı.

Urfa İl Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan aralarında Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ilçe eşbaşkanı ve belediye meclis üyesi adaylarının olduğu 17 kişi önceki gün polis merkezinde ifadelerinin alınmasının ardından dün adliyeye sevk edildi. Savcılık işlemlerinin ardından 17 kişi tutuklama talebiyle 2'inci Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Tutuklamalara itirafçıların yalan beyanlarının gerekçe yapıldığı öğrenildi.

Örgüt üyesi oldukları iddiasıyla tutuklananların isimleri şu şekilde: Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Suruç İlçe Eşbaşkanı Nihat Demirbilekli, Adem Ateş, Ahmet Ceylaner, Baran Karak, Bülent Yaşar, Hatice Yılmaz, Hikmet Ceylan, Hüseyin Ateş, Mehmet Yüce, Mehmet Emin Ateş, Mehmet Bali, Müslüm Baran, DEM Parti Suruç İlçe Eşbaşkanı, Recep Bali ve DEM Parti Belediye Meclis üyesi adayları Selami Kip, Serkan Bali ve Zeliha Polat.

Tutuklama kararının ardından adliye binası önünde bir araya DEM Partililer, "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları ile karara tepki gösterdi.