20 Eylül 2024 Cuma

Suruç'ta Şenyaşar kardeşlerin cenaze törenine saldırı

Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP'lilerin öldürdüğü Adil ve Celal Şenyaşar kardeşlerin cenaze törenine polis saldırdı. Şenyaşar kardeşlerin kuzeni Ahmet Yetkin, Saray medyasında çıkan haberlere tepki gösterirken, ?Hem yakınlarımızı PKK?li göstererek hem de olayı akrabalarımızın çıkarttığını söyleyerek yalan söylüyorlar. Uzun namlulu silahlar yakınlarımızda değil AKP?lilerdeydi? dedi. Yetkin, baba Şenyaşar'ın ise hastanede polisin gözü önünde başına yangın tüpüyle vurularak ve silah sıkılarak infaz edilmek istendiğini kaydetti.
Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP'nin 24 Haziran baskın seçimleri öncesi yarattığı provokasyonda yaşamını yitirenlerden Adil ve Celal Şenyaşar kardeşlerin cenaze törenine polis saldırdı.
 
Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP Urfa milletvekili ve bu dönem de milletvekili adayı olan İbrahim Halil Yıldız, daha önce gittiklerinde AKP'lileri istemediklerini söyledikleri halde dün tekrar silahlarla “esnaf ziyareti” yapması sırasında kavga çıkmıştı. Bıçak ve silahların kullanıldığı çatışmada AKP'lilere tepki gösteren esnaf Adil Şenyaşar ve Celal Şenyaşar kardeşler silahla vurularak olay yerinde yaşamını yitirdi. AKP'li vekil İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız göğsüne isabet eden tek kurşunla, Mustafa Yıldız da sol beline isabet eden tek kurşunla kaldırıldıkları hastanede yaşamını yitirdi. 
 
Çatışmada 5'i kurşunla olmak üzere 9 kişi de yaralandı. Yaralılar Urfa, Antep ve Diyarbakır'daki hastanelerde tedavi ediliyor.
 
Yaşamını yitiren esnaf kardeşler Celal ve Adil Şenyaşar’ın cenazeleri, otopsi işlemlerinin ardından aileleri tarafından alınarak Antep Asri Mezarlığı morguna getirildi. 
 
 
Morg önünde bekleyen ve Kürtçe ağıtlar yakan anne Emine Şenyaşar sinir krizi geçirirken, çıkan haberlere tepki gösterdi. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, oğullarının PKK’li olmadığını, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve diğer AKP’lilerin kendilerine iftira attığını söyleyen anne Şenyaşar, “Suruç’ta devlet, polis yok. Bunu yapanlar insan değildir” dedi.
 
HASTANEDE POLİSİN GÖZÜ ÖNÜNDE İNFAZ EDİLMEYE ÇALIŞILDI
 
Ölen kardeşlerin kuzeni Ahmet Yetkin ise AKP’lilerin iş yerine girerek dayıoğullarına “Ya AKP’ye oy verirsiniz ya da sonuçlarını katlanırsınız” şeklinde tehditlerde bulunduğunu belirtti. AKP’lilerin kışkırtıcı tavırlarıyla tartışma çıktığını aktaran Yetkin, şunları anlattı: “3 kardeşe iş yerinde, hastanede ise baba ve bir kardeşe daha saldırdılar. Toplamda 6 kişiyi, bıçak, yangın tüpü ve silahlarla infaz etmeye çalıştılar. 2 kişi şu anda hayatını kaybetti. Diğer 4 kişiden birisinin durumu çok ağırdır. Babanın kafasında mermiler var. Baba hastaneye sağ salim bir şekilde gidiyor. İlk önce hastanede darp ediliyor. Sedyenin üzerine alındıktan sonra doktorların ve polislerin gözü önünde ilk önce yangın tüpüyle başına vuruyorlar. Sonrada kafasına sıkıyorlar.”
 
SİLAHLAR YAKINLARIMIZDA DEĞİL AKP'LİLERDEYDİ
 
Saray medyasında çıkan haberleri yalanlayan Yetkin, “Hem yakınlarımızı PKK’li göstererek hem de olayı akrabalarımızın çıkarttığını söyleyerek yalan söylüyorlar. Yakınlarımız uzun namlulu silahlarla AKP’lilere saldırmış yazıyorlar. Uzun namlulu silahlar yakınlarımızda değil AKP’lilerdeydi. Yakınlarımız 25 yıldır Suruç’ta esnaflık yapıyor. Akrabalarım PKK’liyse devlet onları nasıl yakalamıyor. 25 yıldır esnaf olan birisi nasıl PKK’li olabilir? Tamamen kendilerini temize çıkarmak için böyle iftira attılar. Tüm ana akım medya ve AKP’liler yalan söylüyor. Öldürülen biziz, mağdur biziz, asıl suçlu onlardır” diye tepkisini dile getirdi.
 
CENAZE TÖRENİNE GAZ BOMBALI SALDIRI
 
 
Daha sonra Yakınları ve HDP’lilerin omuzlarında “Şehit Namirin” sloganıyla cenaze arabasına konulan Şenyaşar kardeşlerin naaşları, onlarca araçlık konvoyla Suruç’a götürülürken, cenaze törenine polis saldırdı. 
 
İlçe mezarlığında bekleyen binlerce kişiye polis TOMA, gaz bombaları ve tazyikli suyla saldırırken, kitle polise kitle tepki gösterdi. 
 
Polis, cenazeye katılmak isteyenleri de engellendi.