22 Eylül 2024 Pazar

'Tiyatro etkinliği' adı altında öğrencilere AKP propagandası

Öğrencilerin AKP'nin seçim çalışmalarına nesne yapılmak istenmesine tepki gösteren Eğitim Sen İstanbul 5 Nolu Şube Yürütmesi, MEB'e görevlerini hatırlattı. MEB'in işinin çocuklar için okullarda ücretsiz sıcak yemek ve su verilmesini, MESEM'lerde çocuk "işçilerin" katledilmesini durdurmasını, yükseköğretim kurumları sınav ücretini kaldırmasını söyledi. Eğitim Sen ayrıca MEB'in tarikat ve cemaatlerle imzaladığı tüm protokolleri de derhal iptal etmesini istedi. 

Maltepe ilçesinde; Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden onaylı Ücretsiz tiyatro etkinliği adı altında, her okuldan 70-80 öğrenci toplanarak TÜGVA'nın tiyatro etkinliğine götürüldü. Öğrenciler tiyatro seyrederken "bir büyüğümüz" var denilerek AKP Maltepe belediye başkan adayı Kadem Ekşi sahneye çıkarıldı. Öğrencilere tiyatrodan çıkarken AKP'li adayın projelerini tanıttığı kitapçığı da ücretsiz dağıtıldı.

Eğitim Sen İstanbul 5 Nolu Şube Yürütmesi düzenlediği basın toplantısında duruma tepki gösterdi. Öğrencilerin siyasal iktidarın seçim çalışmalarının nesnesi olmasına izin vermeyeceklerini kaydeden Eğitim Sen, "Maltepe ilçemizde yaşanan bu olayın münferit bir olay olmadığını ve ülkemizin genelinde yaşandığını biliyoruz. Bu ve bu gibi olayların takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz. Okullarımız bilim yuvasıdır. Tarikatlara ve cemaatlere okullarda yer yoktur. Bu nedenle Eğitim Sen olarak biz MEB'in tarikat ve cemaatlerle imzaladığı tüm protokollerin iptal edilmesini istiyoruz" dedi. 

MEB'in öğrenciler için bir şey yapmak istiyorsa öncelikli olarak yaşanan derin yoksulluktan etkilenerek okula aç gelip aç giden öğrencilere bir öğün ücretsiz sıcak yemek ve su vermesi gerektiğinin altı çizlien açıklamada, "MEB bir şey yapak istiyorsa öncelikle MESEM'lerde çocuklarımızın ölümlerini durdurmalıdır. MEB bir şey yapmak istiyorsa yükseköğretim kurumları sınav ücretini kaldırmalıdır. Bir kez daha buradan Eğitim Sen olarak, yetkilileri görevlerini yapmaya davet ediyoruz" çağrısı yapıldı.