20 Eylül 2024 Cuma

TMMOB İKK: Direnişteki havalimanı işçilerinin yanındayız

3. Havalimanı inşaatındaki çalışma koşullarını protesto eden işçilere yönelik yapılan gazlı saldıraya tepki gösteren TMMOB İKK, direnişteki işçilerin yanında olduklarımı belirtti.
TMMOB İstanbul Koordinasyon Kurulu, zorlu çalışma koşullarına karşı eylemdeki 3. Havalimanı işçilerine destek açıklaması yayınladı.
 
TMMOB İKK açıklamasında "Barınma, beslenme gibi temel yaşam ihtiyaçları karşılanmayan, maaşlarını alamayan işçiler, bütün bunların yanında bitiriliş tarihi olarak ilan edilen 29 Ekim'e kadar yetiştirilmesi için daha da ağır koşullarda çalıştırılmaya zorlanıyor" ifadelerine yer verdi.
 
Gazlı saldırıya uğrayan işçilerin yanlarında olduklarını belirten TMMOB İKK, şunları belirtti:
"Bilimsel değerlendirmeler ışığında yapılan bütün uyarıları hiçe sayıp, ekolojik bir katliama sebep olan ve kamuyu milyarlarca lira zarara uğratarak 'Türkiye'nin en büyük havalimanını' yapmakla övünenler, yüzlerce emekçiyi insanlık dışı koşullarda çalıştırarak dünyanın en büyük toplama kampını oluşturmuşlardır.
 
"Daha çok kar hırsı yüzünden, çalışanları sağlıksız koşullarda çalıştırmak, iş güvenliği almamak, iş kazası değil cinayettir. Bu cinayete sessiz kalmayan emekçilere karşı uygulanan şiddet bir an önce durdurulmalı ve talepler koşulsuz olarak yerine getirilmelidir."