21 Eylül 2024 Cumartesi

Trendyol direnişi 10. gününde dayanışmayla sürüyor

Sendikalı oldukları için işten atılan Trendyol işçileri 10 gündür direniyor. Direnişçiler bugün Sputnik Türkiye grevine ve FEDAŞ direnişçilerinin eylemine destek verdi. PTT-Sen ve DGD-Sen, "Direne direne kazanacağız" dedi.

"Küçülmeye gidiyoruz" bahanesiyle sendikalı oldukları için işten çıkarılan Trendyol Esenyurt depo işçilerinin direnişi 10. gününde. PTT-Sen ve DGD-Sen üyesi direnişçiler sabahın erken saatlerinde direniş çadırında açıklama yaptı.

'DÜŞÜNDÜKLERİ GİBİ KOLAY OLMAYACAK'
Seslerini kesmek için patronların kirli oyunlarını hatırlatan direnişçiler, "Milyonlara sesi aynı şekilde yansıtmaya geliyoruz. Herkesin gözündeki kararlılığı görebilirsiniz. Bu iş düşündükleri gibi kolay olmayacak" dedi. Direnişi kazanana kadar mücadele edeceklerinin altını çizen işçiler dayanışma çağrısı yaptı.

Direniş alanında açıklama, "Direne direne kazanacağız" sloganı ve alkışla sona erdi.

ŞİRKETE UYARI: HER GÜN BURAYA GELECEĞİZ
Gün içinde vardiya değişim saatlerinde çalışan işçilere seslenen direnişçiler, şirketin "küçülmeye gidiyorum" yalanlarını teşhir etti. Direnişçiler şirkete, "Ben senin sermayene güç katıyorum, sen bizi böyle yok sayamazsın. Biz her gün buraya direnerek geliyoruz, dinleyeceksiniz bizi" uyarısında bulundu.

SPUTNİK GREVİNİ VE FEDAŞ DİRENİŞİYLE DAYANIŞTILAR
Trendyol Esenyurt depo önünde direniş sürerken direnişçiler dayanışma ziyaretlerine ve eylemlerine katıldı. Sputnik Türkiye emekçisi gazetecileri 21. gününde grev alanında ziyaret eden Trendyol direnişçileri 29 gündür hakları için direnen FEDAŞ işçilerinin AKSA Holding önündeki eylemine de destek verdi.