21 Eylül 2024 Cumartesi

Trendyol direnişi 36. gününde Maslak'ta

Direnişin 36. gününde Trendyol Genel Merkezi önünden seslenen Esenyurt depo işçileri, haksızlıklar karşısında işçilerin her yerde direndiğini ve kamuoyunun direnin işçilerin sesini duyurmak zorunda olduğunu hatırlattı.

Trendyol Esenyurt depo işçileri, şirkete verdikleri süre boyunca herhangi bir müzakerenin gerçekleşmemesinin ardından soluğu tekrar Maslak'taki genel merkez önünde aldı. İşçilerin eylemi sosyal medyada duyurmasının ardından Trendyol Genel Merkez önü ablukaya alındı, bariyerlerle alan kapatılarak işçilerin girmesi engellenmeye çalışıldı. "Taşeron düzenini yıkacağız", "Atılan işçiler geri alınsın" pankartının açıldığı eylemde DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar, kısa bir açıklama yaptı.

'15 İŞÇİYE YÜZLERCE İŞÇİ DÜŞÜYOR'
Direnişin 36. gününde olduklarını belirten Acar, Anasayal hakları kullanmak için direndiklerinin altını çizdi. "Defalarca genel merkez önüne geldik, iki kez gözaltına alındık" diyen Acar, etrafı işaret ederek polis ablukasıyla binanın önüne yaklaşmalarının engellendiğini kaydetti. Acar, "Biz burada 15 kişiyiz bugün. Çağrıyla geldik. Bir avuç olduğumuzu biliyoruz. Agrobay işçileriyle yan yanaydık sabah orada da bir avuç işçi direniyor. Bir avuç gören, dayanışmada bulunan var. 15 işçiye yüzlerce polis düşecek şekilde polis var. Biz bunun nedenini biliyoruz. Kimsesizlik böyle bir şey. Eğer buraları görmezsek, dayanışmazsak, buraların sesini büyütmezsek işçiler direniyor çekinmiyor ama memleketin her yerinde uygulamalar kat be kat fazlasıyla yaygınlaşıyor" dedi.

'BİR TEMSİLCİ KARŞIMIZA ÇIKACAK'
Muhataplarının polis değil genel merkezden bir temsilci olduğunun altını çizen Acar, "Bir temsilci çıkacak karşımıza. Bu sizin anayasal hakkınızdır, depolarca çiğnemişiz, yasaları delik deşik etmişiz. Hakkınız budur, teslim edeceğiz diyecek" ifadelerini kullandı.

'BURADA BİR AVUÇ İŞÇİSİNİN SESİNİ DUYACAĞIZ'
Acar, şöyle devam etti: "Agrobay'da işçiler işten atılmış, patron yayın kanallarında tek tek suçunu itiraf etmiş bir savcılık, bir kolluk işlem yapmazken, Agrobay işçileri gözaltın alınmış, sendika başkanları ceza almış. FEDAŞ işçileri de bunu yaşıyor. Memleketteki direnişleri görmek, dayanışma dışında şansımız yok. Burada bir avuç işçi ses çıkarıyor, buranın sesini duyacağız."

Açıklamanın ardından "İşçiler burada Trendyol nerede" sloganı atan işçiler oturma eylemine geçti.