21 Eylül 2024 Cumartesi

Trendyol Esenyurt depo önünde direniş başladı: Hesap vereceksiniz

PTT-Sen ve DGD-Sen üyesi Trendyol Esenyurt depo işçileri direnişe geçti. Atılan işçilerin geri alınması ve iş yerinde emek düşmanlığına son verilmesini isteyen işçiler önünde sonunda kazanacaklarını vurguladı.

Trendyol Esenyurt depoyu işçinin alın teri ve emeğini sömürmesine son vermesi için uyaran PTT-Sen ve DGD-Sen, bu sabah patronların karşısına dikildi. İşçi düşmanı Trendyol, işçilere sefalet ve yoksulluk ücreti dayatıyor, mesaiye kalmaya zorladığı işçilerin ücretlerini ödemiyor, mobbing ve hukuksuz uygulamaları gün geçtikçe artırıyordu. Trendyol Esenyurt depo işçileri buna karşı PTT-Sen ve DGD-Sen örgütlenerek hakları için mücadeleye başladı.

BASKIYI REDDEDEN İŞÇİLER İŞTEN ATILDI
Sendika düşmanı patronlar sendika temsilcisi Emre Özdek'i, 25/2'den işten çıkardı. Gözdağını yok sayan işçiler Özdek'le dayanıştı. Patronlar altı ay üzeri çalışan işçileri "küçülmeye gidiyoruz" bahanesiyle depo değiştirmeye zorladı, kabul etmeyenlere tazminat dayattı. Bu dayatmalara karşı çıkan onlarca işçi ise mesajla, aylık belirli süreli iş sözleşmesi olan ve sözleşme sonlanmadan onlarca işçi ise "sözleşmeniz bitti" denerek işten çıkarıldı.

'ATILAN İŞÇİLER GERİ ALINSIN'
PTT-Sen ve DGD-Sen üyesi işçiler, sabahın erken saatlerinde Esenyurt depo önünde direnişe başladı. "Atılan işçiler geri alınsın" pankartının asıldığı direniş alanında söz alan işçiler gasp edilen haklarını elde edene dek kazanacaklarını duyurdu.

DİRENİŞÇİLERDEN TAŞKIN: BU DİRENİŞİ KAZANACAĞIZ
Direnişteki işçilerden Aydın Taşkın, öncelikli hedeflerinin işe geri alınmak olduğunun altını çizdi. "Sendikal çalışmalardan ötürü bizi işten attılar. Bizden sonra işten atılacak birçok arkadaşımız var. Bunun önünün kesilmesini istiyoruz. Prim sisteminin kaldırılmasını istiyoruz. Belirli iş sözleşmleri var ortadan kaldırılması lazım. Anayasal hakkımızı kullanıyoruz sendikayı arkamıza alarak" diyen Taşkın, önünde sonunda bu direnişi kazanacaklarını vurguladı.

Açıklamanın ardından "Direne direne kazanacağız" ve "Trendyol işçiye hesap verecek" sloganlarıyla direniş başladı.