21 Eylül 2024 Cumartesi

Trendyol önüne direniş çadırı: Gerekirse patronun yalısı önüne de kurarız

İşçinin alın terini ve emeğini sömürerek karına kar katan Trendyol'a karşı mücadele sürüyor. PTT-Sen ve DGD-Sen üyesi işçiler, taşerona ve 5 buçuk aylık sözleşmelere son verilene, Trendyol'a sendika girene kadar mücadele edeceklerini vurguluyor.

PTT-Sen ve DGD-Sen üyesi işçilerin işçi, emek ve sendika düşmanı Trendyol'a direnişi sürüyor.

Milyon dolarlık kar elde eden, Süper Lig'e sponsor Trendyol, emeğini ve alın terini sömürdüğü işçiler sayesinde beş yıl içinde 8 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaştı.

Emek sömürüsüne, mobbinge, baskıya karşı çıkan ve sendikada örgütlenen işçileri işten atan Trendyol, dayanışma içindeki 6 ay altı sözleşmeli işçileri de "küçültme" bahanesiyle işten attı.

Sendikalarıyla direnişe geçen işçiler, 3 gündür Trendyol Esenyurt deposunda patronlara kazanana kadar direneceklerini haykırıyor. Depo önüne direniş çadırını kuran işçiler; taşerona ve 5 buçuk aylık sözleşmelere son verilene, Trendyol'a sendika girene kadar mücadele edeceklerini vurguluyor.

DGD-Sen ve PTT-Sen de depo önüne kurulan çadırın genel merkez ve patron Demet Mutlu'nun yalısının önüne kurulacağını duyurdu.

Direniş alanında kısa bir açıklama yapıldı ve şöyle dendi: "Bugün direnişimizin 3. günü. Aldığımız duyumlara göre içerideki arkadaşlarımızı, dışarıdaki arkadaşlarınıza selam verirseniz hakkınızda tutanak tutarız sizi işten atarız diye tehdit etmişler. Sadece kendi hakkımız için değil içerideki arkadaşlarımızın hakkı için de buradayız. Sonuna kadar gideceğiz haklarımızı kazanana kadar buradayız."

Açıklamanın ardından, "Direne direne kazanacağız" sloganı atıldı.

Öte yandan sendikalar işçilerle direniş çadırında sınıf hareketine dair eğitim yaptı.

Direniş sürüyor.