21 Eylül 2024 Cumartesi

Trendyol patronları direnişi kırmak için her yolu deniyor

Trendyol Esenyurt deposu önünde direniş 9. gününde. Trendyol, direnişçilerin sesini iş makinalarıyla kesemedi. Bugün ise düzgün yola asfalt dökülüyor. Sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan DGD-Sen ve PTT-Sen üyesi direnişçiler, "Geçen sene burada mahsur kaldık iki gün. Soğuktan donduk. Yollar bozuk diye iş makinaları getirmediler. Bugün düz yola asfalt döküyorlar" dedi.

İşçi sağlığı ve güvenliği önlemleri alınmayan Trendyol'da, gördükleri baskı ve mobbing sonucu DGD-Sen ve PTT-Sen'de örgütlendikleri için işten atılan işçilerin direnişi sürüyor. Sendika temsilcisi Emre Özdek'i haklarını gasp ederek 25/2'den işten atan Trendyol, Özdek'e selam veren işçileri de işten attı.

Bunun üzerine işçiler Trendyol Esenyurt deposu önünde direnişe geçti. 9 gündür  DGD-Sen ve PTT-Sen ile direnişi sürdüren işçiler kazanana kadar vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi.

'BURADA İKİ GÜN MAHSUR KALDIK, İŞ MAKİNASI GETİRMEDİLER'
Vardiya saatlerinde işçilere seslenen direnişçilerin sesi duyulmasın diye iş makinasını çalıştıran Trendyol, şimdi de düz yola asfalt döktürüyor. Direniş çadırı önünde açıklama yapan işçiler, "Direnişimizin 9. günü. Trendyol depo önündeyiz. Burada yol çalışması yapılıyor. Ve yolu görüyorsunuz düz bir yol. Aşağıdaki yollar daha bozuk, Trendyol önündeki yollar daha bozuk. Bizi engellemek için yapılıyor. Biz bu depoda bir sene önce, 2 gün boyunca mahsur kaldık. Evimize gidemedik, donduk neredeyse. Bizimle hiçbir şeklide ilgilenmediler, iş makinası getirmediler. Yol bozuk olduğundan gelmiyor dediler. Ailemizden mahsur kaldık. Burada görüyorsunuz düz bir yola çalışma yapıyorlar. Bizi engellemek için bunu yapıyorlar. Her şeyi yapıyorlar. Bunlar karşısında yılmayacağız. Direnişimizde haklıyız, her zaman burada olacağız. Bu işin arkasındayız. Desteklerinizi esirgemeyin" dedi.

DİRENİŞ ALANINA ASFALT DÖKÜLÜYOR
"İşçiler açken Trendyol'a huzur yok", "Yağmur, çamur demeyiz biz yoldan vazgeçmeyiz" sloganlarını atan işçiler, direnişlerini sürdürüyor. Vardiya değişikliği saatlerinde çalışan işçilere seslenen direnişçiler, seslerinin kesilemeyeceğini kaydediyor. İşçilerin, iş makinalarının yarım saat durdurulmasını istedi ancak inadına çalışma devam etti.