4 Ekim 2024 Cuma

Tülkarim'de katliam: 18 Filistinli İsrail hava saldırısında katledildi

Siyonist İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın Tülkarim kentinde kalabalık bir kafeyi bombaladı, en az 18 Filistinli katledildi.

Siyonist İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın Tülkarim kentinde en az 18 Filistinliyi katletti.

İsrail savaş uçakları, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Tülkarim mülteci kampında bir kafeyi bombaladı. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın belirlemelerine göre en az 18 Filistinli saldırıda katledildi, onlarca Filistinli ise yaralandı.

Yaralılar Tülkarim'deki Thabet Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, katledilen Filistinlilerin cenaze parçalarının karton kutularla taşınmak zorunda kaldığı sosyal medyada paylaşılan görüntülere yansıdı.

Yerel medya bu katliamın işgal altındaki Batı Şeria'da son 24 yıl içerisinde gerçekleşmiş en büyük katliam olduğuna dikkat çekti.

FHKC: HALKIMIZI KAPSAMLI BİR İNTİFADAYA ÇAĞIRIYORUZ
Katliamın ardından açıklama yapan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Tülkarim katliamının kapsamlı bir intifadayla karşılanması gerektiğini vurguladı.

Yoğun nüfuslu Tülkarim kampında bulunan kalabalık bir kafenin işgal güçleri tarafından bombalanmasının planlı bir soykırım suçu olduğunu belirten FHKC, "Filistin, Lübnan ve bölgedeki direnişle her yüzleşmesinde başarısız olan işgal güçleri, etnik temizlik, toplu katliam ve yerinden etme amaçlarını gerçekleştirmek için sivillerin hedef alınmasına güveniyor ve kapsamlı bir soykırım stratejisi için katliamlara başvuruyor" dedi.

FHKC, şöyle devam etti: "İşgal güçlerinin suçları halkımızın ve Arap ulusunun bütün kesimlerini geniş kapsamlı bir intifadaya çağırıyor. Sessizlik içinde, amaçsızca soykırımı beklemenin bir anlamı yok. Batı Şeria'daki halkımızı kitlesel bir öfke isyanına, işgal askerlerine, yerleşimcilerine, onların çıkarlarına, tedarik yollarına, yerleşkelerine dönük mümkün olan her türlü darbeyi vurmaya çağırıyoruz."

Filistin Yönetiminin direniş güçlerine dönük saldırılarını da eleştiren FHKC, "Bu aşamada güvenli koordinasyon politikalarına bel bağlamak; halkımıza dönük bir suç, soykırım ve katliamlara olanak sağlamak, halkımızı zayıflatmak ve parçalamaktır. Bu politikalara ve direniş savaşçılarına dönük kovalamaca bitmeli, işgale karşı birleşik Filistinli bir duruş sergilenmelidir" ifadelerini kullandı.