22 Eylül 2024 Pazar

Tüm Bel-Sen: Güven Boğa'nın yanındayız  

Adana'da bir radyo programına katılan yerel gazeteci Zeki Kızılkaya'nın üyeleri Güven Boğa'yı hedef almasını kınayan Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Bozkurt, Boğa'nın yanında olduklarını belirtti, hukuki süreci takip edeceklerini söyledi.

Adana'da yayın yapan bir yerel radyonun programına katılan yerel gazeteci Zeki Kızılkaya, CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile KHK ile ihraç edilen KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen üyesi Güven Boğa'yı hedef aldı. 

Konuya ilişkin açıklama yapan Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, Karalar'ın kayyum ile Boğa'nın ise sendikal faaliyetlerinin hedef alınmasının "basın özgürlüğü kapsamında ele alınamayacağını" belirtti. 

21 Mayıs'ta yapılan programda konuşan yerel gazeteci Kızılkaya, şehirde sivrisinek konusunda çalışma yapılması gerektiğini belirterek Karalar'ın "para yok" diyemeyeceğini söyledi. "Sen seçilmiş belediye başkanı olarak hizmet yapmalısın" diyen Kızılkaya daha sonra sözü önceki dönem Seyhan Belediyesi Kültür İşleri Müdürü olarak görev yaparken KHK ile ihraç edilen Güven Boğa'ya getirdi.

Boğa'nın halen Zeydan Karalar'a fiili olarak danışmanlık yaptığını savunan Kızılkaya, "danışman ekibinde yer alıyor, nerede buluştuklarını da biliyoruz" dedi. Güven Boğa'nın "yasadışı örgütlerle ilişkisi" olduğunu iddia eden Kızılkaya, Adana'da HDP desteği olmasa seçimi kazanamayacağını söylediği Karalar'ı "Ayağını denk al, bunu bir ön sezi, ön uyarı olarak kabul edin. Terörle iç içe olan kişilerle birlikte olmanız sizi iyi bir yere götürmez. Sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı görevden alındı yerine kayyım atandı denilmesin" diyerek tehdit etti.

TÜM BEL-SEN: ÜYEMİZ BOĞA'NIN YANINDAYIZ
Kızılkaya'nın Boğa'yı hedef ala açıklamalarına ilişkin açıklama yapan Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, KHK ile ihraç edilen Boğa hakkında sendikal faaliyetlerinden dolayı açılan davaların beraatle sonuçlandığını hatırlattı.

Bozkurt, "Hal bu iken, bu kadar basit bir süreçten ve işlem den dahi bi haber olan bu sahsın, düşmanlaştıran, suçlayan, kişisel hakları yok sayan, asılsız gayri ahlaki ve hukuksuz iddiaları kabul edilemez. Bu konuda sendikamız üyesi Güven Boğa’nın yanında olduğumuzu, başlatılacak yargı sürecini de birlikte takip edeceğimizi bir kez daha kamuoyu ile paylaşmak isterim" dedi.

"Gerçek gazeteci demokrasiyi savunur, demokrasi dışı her türlü girişim ve uygulamanın karşısında olur. Nasıl bir kin ve nefretlik ruh halidir ki, Adana halkının sandıktan çıkan siyasi iradesini de yok sayarak, kendisini koymak istediği yerin ne olduğunu karıştırmış olacak ki, Adana’nın seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanını kayyum atanması tehdidiyle uyardığını söyleyebilir" diyen Bozkurt, bu ifadelerin, basın özgürlüğü veya ifade özgürlüğü olarak kabul edilemeyeceğini belirtti.

Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, başta üyeleri olmak üzere haksızlığa uğrayan herkesin yanında olacaklarını da vurguladı.

Kızılkaya'nın sözlerine tepki gösteren Tüm Bel-Sen üyesi Güven Boğa ise çarşamba günü suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.