20 Eylül 2024 Cuma

Ümraniye'de katledilenler için yürüyüş düzenlendi

15 Mart 1995 tarihinde Ümraniye'de katledilen 5 direnişçi için yürüyüş yapıldı. 1 Mayıs Mahallesi halkı her sene olduğu gibi katliamın yıl dönümünde sorumluların cezalandırılmasını talep etti.
Gazi katliamının devamı olan 15 Mart Ümraniye katliamında yaşamını yitirenler unutulmadı. Gazi Mahallesi'nde gerçekleşen direnişe destek vermek için sokağa çıkan 1 Mayıs mahallesi halkından 5 kişinin katledilmesinin yıl dönümü dolayısıyla bir yürüyüş yapıldı.
 
Cemevinde toplanan 1 Mayıs halkı buradan 5 kişinin katledildiği noktaya sloganlarla yürüdü. Yürüyüş sırasında "Gazi'yi unutma unutturma", "Bedel ödedik bedel ödeteceğiz", "Katiller halka hesap verecek", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz" sloganları atıldı.
 
KATLİAMIN SORUMLULARI CEZALANDIRILSIN
 
Yürüyüşün ardından hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. Yapılan basın açıklamasında "Ümraniye'de Gazi halkına destek vermek amacıyla yapılan direnişte beş canımız katledildi. Dönemin başbakanı Tansu Çiller, İçişleri Bakanı Nahit Menteşe, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar, İstanbul Valisi Hayri Kozakçıoğlu sorumludurlar ve cezalandırılmaları gerekiyor. Ancak cezalandırılacaklarına inancımız maalesef yok" diye belirtildi.
 
"Onlara olan vefa borcumuzu yerine getirmek için bir kez daha katledildikleri yerdeyiz. Kendi yarattığı örgütü bahane ederek bugün OHAL kapsamında devrimci, demokrat, aydın, sanatçı, akademisyenler yargılanıyor. Hapishanelerde devrimci tutsaklara tek tip elbise dayatılıyor. Milliyetçi cephe iktidarı üzerinden bölgedeki halklara savaş açıldı. Bu bizim savaşımız değildir ve reddediyoruz. Bizler devletin polisiyle öldürülen tüm canlarımızın mücadelesini son nefesimize dek devam ettireceğiz. Yeni canların öldürülmemesi için aramızda gezen katilleri, organize edenlerin bulunarak cezalandırılmasını istiyoruz. Binlerce eli silahlı katilin karşısına sadece yürekleriyle çıkan halk onlar karşısında korkak ve aciz olduklarını halkın gücünü tüm ülkeye gösteren şehitlerimizi ve 1 Mayıs halkını selamlıyoruz" denildi.
 
Konuşmanın ardından katliamın gerçekleştiği noktaya kırmızı karanfiller bırakıldı.