21 Eylül 2024 Cumartesi

Vergide adalet için Kartal'da miting düzenlenecek

İşyerlerinden, fabrikalara sokaklara eylem ve etkinliklerle vergide ve gelirde adalet mücadelesi verdiklerini söyleyen DİSK Genel Merkezi Çerkezoğlu, vergide adalet için Meclise sundukları kanun teklifinin derhal hayata geçirilmesini istedi. Çerkezoğlu, 21 Ekim'de "Vergide adalet için emekçiler buluşuyor" şiarıyla Kartal Meydanda miting düzenleyeceklerini duyurdu.

DİSK, "Vergide adalet" çalışmaları kapsamında 21 Ekim'de Kartal Meydanında miting düzenleyecek. "Vergide adalet için emekçiler buluşuyor" şiarıyla Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle Beşiktaş'taki DİSK Genel Merkezinde basın toplantısı düzenlendi.

DİSK Yönetim Kurulu adına söz alan Çerkezoğlu, işçi ve emekçilerin her gün yüksek enflasyon ve durmak bilmeyen zamlarla yoksullaştığını kaydetti. "Ülkemizde gelir dağılımı hızla bozuluyor. Düşük ücretlerle, azalan alım gücümüzle sendikalaşmanın ve hak aramanın önündeki engellerle sömürü her gün biraz daha katmerleniyor" diyen Çerkezoğlu, bunlar yetmezmiş gibi bir de adaletsiz vergi sistemi nedeniyle kaşıkla verilenin kepçeyle geri alındığını kaydetti.

"Vergide adalet gelirde adalet" çalışmaları kapsamında siyasi partileri ziyaret ettiklerini, bir kanun teklifi hazırladıklarını ve bunu siyasi partilere verdiklerini hatırlatan Çerkezoğlu, 21 Ekim'de 16.00'da Kartal Meydanında miting düzenleyeceklerini kaydetti.

Çerkezoğlu, vergi yükünün adaletli ve dengeli dağıtımı için gerekenleri şöyle sıraladı:
🔹"Gelir vergisi ilk dilim oranı ücretlilerde yüzde 10'a düşürülmelidir.
🔹Vergi tarife dilimleri en az yeniden değerlendirme oranı veya asgari ücret artış oranı kadar artmalıdır.
🔹Asgari ücret vergi istisnası vergiden indirim yoluyla değil matrahtan indirim yöntemiyle uygulanmalıdır. Böylece bu istisnadan çalışanlar yararlanmalıdır.
🔹İşverenlere sağlanan beş puan SGK prim desteği işçilere de sağlanmalıdır.
🔹Çağdışı damga vergisi tümüyle kaldırılmalıdır."

DİSK üyelerinin işyerlerinde "vergide adalet" bildirilerini okuduğunu, eylem ve etkinliklerle mücadeleyi büyüttüğünü dile getiren Çerkezoğlu, şöyle devam etti: "Her zaman söylediğimiz gibi vergide adalet olmadan gelirde adalet olmaz. Ücretlerden ve tükettiklerimizden değil kardan, ranttan daha fazla vergi alınan az kazananın az çok kazananın çok vergi ödediği bir vergi düzeni için; gelirde vergide ve memlekette adalet için fabrikalardan, atölyelerden belediyelere, hastanelerden plazalara tüm işkollarında çalışan arkadaşlarımızı; mavi yakalı, beyaz yakalı, sendikalı sendikasız tüm işçileri; tüm emekçileri ve emeklileri, gençleri, kadınları ve çocuklarımızı kol kola, omuz omuza 21 Ekim'de Kartal Meydanına buluşmaya çağırıyoruz."